Nejste přihlášen/a.
Máte nějaké typy, jak se začít už o prázdninách připravovat na nový šk. rok? Tenhle rok budu dělat přijímačky na SŠ, takže musím fakt máknout...Jo a ještě otázka: nevíte, jak prostě ignorovat spolužáky? Jde o to, že s nimi (se všemi) nemám z min. roku vůbec dobré vztahy a při pomyšlení, že za měsíc s nimi budu muset každý den sdílet jednu třídu se mi tam vůbec nechce a chce se mi z toho až brečet...Ty jejich pohledy a prostě všechno...Neexistují na to nějaké prášky? No, tkže vás prosím, jestli by jste mi na tyto dvě otázky psali názory a odpovědi
. Díky
Teď jsou prázdniny a nejlépe se na ten školní shon připravíš tím, že prostě vypneš a budeš si užívat prázdnin. Načerpáš energii a to je hlavní. Nedělej si hlavu předem, ani kvůli spolužákům, dva měsíce jsou dost dlouhá doba a spolužáci se mohou chovat úplně jinak než minulý školní rok. Držím ti palce!
Užít si prázdnin a kašlat na bývalé spolužáky.
Na prášky zapomeň... na ty máš hodně času v důchodu.
doplněno 21.07.11 23:34:Čím méně se budeš stresovat, tím lépe příjímačky uděláš!
Stoffi to řekla perfektně
1) přes prázdniny si můžeš především opakovat. Celá devatá třída je hlavně o opakování a prohlubování co už jste probírali, takže se Ti to bude hodit. Spoj to s tím, kam budeš dělat přijímačky. Na gympl, anebo odborně zaměřenou školu? Podle toho poznáš, jestli se třeba dá "jakštakš" vynechat matematika a zabrat třeba v jazycích (některé humanitně orientované obory). Anebo také naopak
. Známky na závěrečném vysvědčení mají určitý význam, ale to hlavní, oč tu běží, je složit úspěšně přijímačky. Na to se poslední rok zaměř.
2) Pokud jsi narazila na spolužáky blbce, nestojí za to je vůbec řešit. Do školy nechodíš kvůli nim, ale kvůli tomu, že Ti pomůže a dobře Tě připraví na přijímačky. A jestli spolužáci "blbě čuměj", tak jim dej najevo, že Tě to nerozhodí, prostě jim to už nebaštíš
A mimochodem; toho, čeho se nejvíc už dopředu bojíme, je většinou nakonec "úplně v pohodě". Tak zkus teď přes prázdniny přestat přemýšlet nad tím, jaký to pak s nima bude. Nějak bude, ale dost možná Tě to nakonec stejně překvapí . Teď to nech být.
Nuže, tak v první řadě by to chtělo trochu projít, jaký je rozdíl mezi typy a tipy a podobné záludností, udělat v tomhle chybu totiž nevypadá zrovna nějak dobře. A ohledně spolužáků? Je to poslední rok, tak to určitě zvládneš. Navíc, jen nějaký pohledy, to je to nejmenší. Ale tak když se budeš důsledně věnovat přípravám na přijímačky, tak ti na podobné starosti až tolik času nezbyde.
doplněno 22.07.11 07:42:Jo ale jinak, nikam to nekvapí, teď si v klidu užívej prázdnin a toho skvělého počasí. Na učení je čas po prázdninách.
Ahoj.Jestli ti nejde učení jen samo,tak musíš o prázdninách opakovat,to ti tady již napsali.Ale nechápu proč chceš spolužáky ignorovat.Nevím co jste si udělali.Ale budeš každý den je vidět,nedovedu si moc představit,jak je budeš ignorovat.Budou ti dělat naschvály tuplem.Nejde to jinak?Nejde to zapojit se?Budou vymýšlet hovadiny,jen aby tě naštvali.A ty budeš trpět.Nevím příčinu,ale pokusil bych se to nějak změnit,nejde to?Proč?Jestli to nechceš tady napsat,tak mi klidně napiš na vnítřní poštu,tedy jestli ti nevadí ,že jsem kluk.Je mi 17,ale bude 18.Jakub
Prázdniny slouží hlavně k odpočinku, ale máš-li chuť do učení, proč ne, že. Podle typu střední školy, který sis vybrala, bys měla taky se učit na přijímací zkoušky - pokud budeš dělat přijímačky např. z češtiny či matematiky, tak si začít opakovat právě toto. Existuje spousta knížek na trhu (v odborné literatuře k sehnání nebo knihkupectví), kde jsou přijímací testy z jednotlivých škol z minulých let. Ty si můžeš opatřit a podle nich se připravovat. A co se týká spolužáků - no s tím nic nenaděláš. Chce to v té třídě přetrpět, myslet na to, že je to poslední rok s nimi. Hloupé jejich poznámky či pohledy ignorovat, co nejvíce se soustředit na to, abys ty přijímačky zvládla. Prášky na to neexistují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.