Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jazyková SŠ v praze

Od: marek119977* odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo poradil na jakou školu mám jít. Teď jsem v tercii 8letého gymnázia odkud budu po kvartě asi odcházet (důvod: trochu tam nezvládám matiku..) .. Po střední bych rád šel na ČVUT obor profesionální pilot (jo, vím, tam matika bude hodně :-/..) . Jazyky by byly určitě výhodou, tak jsem se chtěl zeptat jestli by někdo doporučiil konkrétní školu.

Našel jsem si hned několik jazykových gymnázií, tak jestli někdo něco přidá, budu rád.

A potom - rodiče říkají ať si radši najdu do zásoby i něco jiného než jaz. gymnázia, ale já absolutně netuším co, aby se to na pilota aspoň trošku hodilo...?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Asi že na pilota nějaká škola technického zaměření, ale pořád úrovně gymplu... obávám se, že volbou by byl tak matematický gympl, na který rozhodně nepůjdeš. ;) Z gymnázií zaměřených na jazyky bych rozhodně doporučovala GJN na Hellichově ul. nedaleko Újezdu.

doplněno 27.07.11 10:57:

Reaguji na pisatele pode mnou - jazykovou školu v Praze vřele NEDOPORUČUJI, nemá vůbec dobrou úroveň - neslyšela jsem o jazyce, na který by si lidé nestěžovali. Takže nebrat. Obecně - čím větší škola, tím větší moloch, tím větší tlak na ceny, tj. snižování platu lektorům, tj. nabírání méně kvalitní síly. Nepřímá úměra tady platí skvěle. Volila bych vždy instituci zaměřenou na ten který jazyk, tj. španělština - Cervantes, francouzština - Francouzský institut, němčina - Goethe institut...atd atd. Co se angličtiny týká, sáhněte po menší škole, na kterou najdete dobré reference, a ideálně dopředu víte, kdo přesně váš kurz bude učit.

fran
hodnocení

0x

No vždyť to píšeš;): Státní jazyková škola v Praze 1, Školská ul.. Tam se dá i na 1 - 2 a více roky "odskočit" po střední, než se někam dostaneš. Výuka tam má úroveň, výběr jazyků snad z 50. Kurz končí převážně ve světě platnými zkouškami (Toefl, státnice atd.). Ovšem - platí se. Máš-li jazykový talent, jak naznačuješ, dáš víc jazyků najednou. Angličtina plus něco exotického*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]