Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysledna za 4 - maturita ano nebo ne?

Od: marrye odpovědí: 7 změna:
Na konci pololeti mi vychazi znamka 4 - bohuzel i z maturitniho predmetu (konktretne anglictina - "lepsi skupina") Tedka me strasi, ze me ucitele nepusti k maturite, i presto ze mam vyslednou 4 - coz je prospel a ne primo 5. Je to mozne? Na netu nejsem schopna najit slusne informace.. Jak to tedy doopravdy je?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Podle mého tě k maturitě pustí...

Pokud ne, pak to nebude kvůli čtyřce v pololetí...

;)

tlapka*
hodnocení

2x

Nehledejte na internetu, hledejte v školním řádu. :) U nás ale čtyřka stačila. Každopádně jde spíš o důraznou výstrahu, že je nutné co nejrychleji a nejpoctivěji na sobě začít pracovat - pokud učitel neuvidí snahu, může se stát, že vám ke konci tu čtyřku nedá a pak bude problém. Navíc angličtina není děják, aby se našprtal za pár dnů, gramatika i slovíčka se musí zažít...

Držím palce a snažte se! Pak nebude co řešit! ;)

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Zeptala bych se přímo ve škole, získáte tak nejpřesnější odpověď. V každém případě bych se ale snažila známku si opravit. Máte ještě měsíc čas, přes svátky plno volna, tak do toho.

iz*
hodnocení

0x

Jak Vám může začátkem prosince vycházet výsledná pololetní známka?

Výsledné hodnocení žáka základní ani střední školy není pouhým průměrem dosažených známek. Do hodnocení se promítají i další faktory. I v případě, že by Vám vycházela čtyřka, můžete na vysvědčení dostat jinou známku.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne je na výsledné hodnocení ještě moc brzy, známky se budou uzavírat až cca v polovině ledna.

Do celkového hodnocení se nepromítají pouze dosažené známky. Tzn., že průměr známek je pouze orientační (nikoliv závazný) ukazatel.

doplněno 04.12.12 18:27:

Pro admina: Omlouvám se za (téměř) zdvojenou odpověď. Opera mi hlásila, že nemůže najít Poraďte.cz. Proto jsem si dotaz otevřela znovu a když jsem v něm svou odpověď neviděla, odpověděla jsem znovu.

pt®
hodnocení

0x

"mary", a kdo tě straší? Je to vyučující? Zřejmě, tě straší kamarádi nebo rodiče. Měla bys být k maturitě připuštěna, ale přece jen se snaž trochu známku vylepšit, nebo buď při hodinách více aktivní, aby si vyučující všiml tvé snahy o zlepšení. - pt

Zrovna včera na rodičáku nám třídní hlásila, že to jestli má někdo čtyřku pro ní neznamená že ho musí pustit k matuře. Škola se boji aby se ve statistikách nejevilo příliš velké číslo v kolonce nepodařených maturit protože to číslo vypovídá o tom jak dobře škola žáky na zkoušku připravila. Špatná čísla pak znamenají menší počet přihlášek a to zas pro školu znamená ekonomické problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]