Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění roztoků

Od: kur odpovědí: 8 změna:

mám 5000ml100% roztoku,potřebuji 4000ml 2%roztoku ,kolik použiji 100%roztoku s kolika ml vody

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

to je fakt zapeklitý úkol, to bych nechtěl řešit.

co třeba si říct, že potřebuji spočíst 2% z 4000 ml? to je celkem zvládnutelné. No a rázem máme výsledek, kolik je potřeba 100% roztoku.

a kolik vody, no tak to by se dalo odhadnout jako rozdíl 4 litrů mínus to množství, co ti vyjde jako dvě procenta :)

jabraka*
hodnocení

1x

4000 ml 2% roztoku obsahuje 80 ml (100%) + 3920 vody - kupecké počty.

JABRAKA

tyjo, no to je teda nářez. Mě se nechtělo řešit úkol až takhle natvrdo, tak jsem si myslel, že by se tazatel mohl taky zapojit a že by mu mohl stačit návod, ať alespoň ta čísla zkusí vynásobit a odečíst :)

kur
hodnocení

Samozřejmě,že moc děkuji za tvůj návod,podle kterého jsem to naředila,ale nesedím pořád u počítače,abych okamžitě poděkovala za pomoc.Takže ještě jednou moc děkujíííííííííííííííííí a hezké lééto!

to nebyla reakce na dotaz ani očekávání poděkování, to byla reakce na jabraku, který rovnou vyšvihnul výsledek :)

jabraka*

Theo,Jsem profichemik,tak mi to hned vypadlo z hlavy,přece ji nenechám trápit,aspoň ví, pro příště to bude řešit sama.

JB

v pohodě. já taky, ale furt mi vrtá v hlavě to o tom, že je lepší než někomu dát rybu ho naučit chytat :)
doplněno 12.07.11 20:34: mi to v první chvíli přišlo jako magdonuv dotaz na funkci předních dveří u auta.
a zatím jsem pořád chápal radění jako směrování správným směrem, ne naložení do auta a vyplivnutí v cílové stanici :)

mutozen*
hodnocení

0x
4000 ml 2% roztoku obsahuje 80 ml (100%) + 3920 vody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]