Nejste přihlášen/a.
mám 5000ml100% roztoku,potřebuji 4000ml 2%roztoku ,kolik použiji 100%roztoku s kolika ml vody
to je fakt zapeklitý úkol, to bych nechtěl řešit.
co třeba si říct, že potřebuji spočíst 2% z 4000 ml? to je celkem zvládnutelné. No a rázem máme výsledek, kolik je potřeba 100% roztoku.
a kolik vody, no tak to by se dalo odhadnout jako rozdíl 4 litrů mínus to množství, co ti vyjde jako dvě procenta ![]()
tyjo, no to je teda nářez. Mě se nechtělo řešit úkol až takhle natvrdo, tak jsem si myslel, že by se tazatel mohl taky zapojit a že by mu mohl stačit návod, ať alespoň ta čísla zkusí vynásobit a odečíst ![]()
Samozřejmě,že moc děkuji za tvůj návod,podle kterého jsem to naředila,ale nesedím pořád u počítače,abych okamžitě poděkovala za pomoc.Takže ještě jednou moc děkujíííííííííííííííííí a hezké lééto!
to nebyla reakce na dotaz ani očekávání poděkování, to byla reakce na jabraku, který rovnou vyšvihnul výsledek ![]()
Theo,Jsem profichemik,tak mi to hned vypadlo z hlavy,přece ji nenechám trápit,aspoň ví, pro příště to bude řešit sama.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.