Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přežít posledních pár měsíců školy

Od: anonym* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, popíšu jednoduše situaci. Chodím do posledního ročníku základky a ve třídě dělají dusno jen dvě holky... Žádná fyzická šikana a ani psychická, ale jde spíš o to, že třeba jsem už několikrát ze zadu slyšela ,,Já ji tak nesnášim! FUJ Hnusná tlustá.. blablabla" (samozřejmě to zamrzí, ale k srdci si to vážně neberu :D) a vím, že je to mířený na mě. Je nás taky celkem málo, tak tam mám jen jednu kamarádku (jsme jen 4 holky). Nedá se říct, že bych se přímo bála jít do školy, ale jak to jde, tak tam nechodím (známky mám v pořádku jedničky,dvojky..), chodím tam s nechutí. Nikdy jsem jim nic neudělala a ani si jich nevšímám. Občas s nimi prohodím pár slov. Některé dny se chovají celkem normálně, ale další zase příšerně.
Už mám jen pár měsíců do konce školy a já nevím, jak to tam mam přežít. Vůbec mě to tam nebaví s nima.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Docela tě lituju. Já mám totiž na školu, zvláště pak na ty vyšší ročníky jen ty nejhezčí vzpomínky. Takové bych přála všem.

Teď se zeptám: Odkud a jak víš, že ty jejich řeči jsou myšlené na Tebe? Ony přece nejmenují. Co když mluví o někom jiném? Nejsi zbytečně vztahovačná?

Příště, až něco podobného uslyšíš, zeptej se klidně: A o kom to, děvčata, tak ošklivě mluvíte? Vždyť v naší třídě žádná taková hnusná a tlustá přece není, vždyť jsme samé prima holky.

A uvidíš, jak jim spadne čelist.

Nestraň se jich, zároveň za nimi nijak nedolézej. Prostě se s nimi bav, jako s každým jiným z Vaší třídy. Tím je odzbrojíš, jinak by mohly třeba přidat: protivná, nafoukaná...

Těch pár měsíců přejde, čekají vás výlety a podobné prima věci, jako na každém konci roku.. A pak půjdeš studovat někam jinam, kde se utvoří jiný kolektiv a Ty budeš klidná. A hlavně nehledej problémy tam, kde mnohdy ani třeba nejsou. *mala* Jaga.

nobody*
hodnocení

3x

Do nedávna jsem na tom byla úplně stejně. Pomlouvaly mě dvě moje spolužačky a já jsem nevěděla proč.

Ano, dřív jsem nebyla moc hezká, měla jsem krátké vlasy a vypadala jsem dost špatně, myslela jsem si, že proto mě nemají rády. Ony byly totiž vždy "dokonalé". Ale teď, v devítce jsem se změnila. Nechala jsem si narůst vlasy až do půlky zad, hezky se oblékám, maluji a kluci o mě mají zájem. Pomlouvání pokračovalo...

Vzhledem to tedy nebylo a pokud ano, jeho vylepšení mi nepomohlo. Hledala jsem tedy chyby dál. Jak jsem se v sobě nimrala, začala jsem si připadat trapně, neohrabaně, málo hubená (a to jsou moje ruce jako párátka...)... (Takhle mimochodem začínají všechny anorexie apod. Na to ani nemysli!). Pořád mi tam ale nesedělo, že mě kluci chtějí a že se sama sobě líbím (nejsem namyšlená jak to vypadá).

A potom mě to napadlo. Chyba nebyla ve mně! To ony. Závidí mi...Jedna z nich půl roku neměla kluka a ta druhá byla zamilovaná do kluka, který měl zájem o mě. Proto pomluvy, nadávky, ošklivé pohledy...

Máš proto dvě možnosti (není-li jich víc).

1. Přestaneš je poslouchat a budeš vědět svoje. Život si budeš žít mimo školu, do které se přijdeš jen "ohřát" na pár hodin. Budeš vědět, že jsi krásná a především LEPŠÍ než ony.!

2. Promluvíš si s nimi (facebook apod. je skvělá příležitost). Vyber si tu "průbojnější" z těch dvou a napiš jí. (Tohle jsem udělala a už s nimi nejsem na válečné stezce ;). Tenhle způsob nemusí vyjít, ale ty nemáš co ztratit...! Máš před sebou pár měsíců a i kdyby se usmíření nepovedlo, zachvilku máš školu za sebou a ty holky z krku :)

Doufám, že pokud se budeš řídit mými radami, pomůže ti to :) Vím jaké to je a proto ti držím palečky :)

Dej vědět, jak to dopadlo :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co vlastně řešíš? To že jsi viditelná, že se tebou cítí ohroženy, že se tě svým způsobem bojí? Mnohem horší by bylo, kdyby tě ignorovaly. To by pak byl důvod k zamyšlení.

kangaroo*
hodnocení

0x

Řikám to pořád ženský jsou divný :) Zažil jsem práce, kde byly skoro jen samé ženy a tu faleš ženských mezi sebou to bylo na palici a na prášky. Pomlouvání, psychická šikana, naschvály, pomluvy, řeči,... ještě, že jsem chlap. Jediný co jsem si vylepšil, že už je umím profi rozebrat a vyhodnotit si co se za tím skutečně děje. Dejte k sobě 3 a více žen a máte o akci postaráno *ua*

anonym*
hodnocení

Hmmm. Asi to zbytečně moc zveličuju. Nejlepší bude si toho nevšímat..
kangaroo*

To dáš zachvilku bude jaro a léto a šup ze školy.

Ahoj. Už to máš "za pár" tak buď prostě nad věcí. Na pomlouvačné lidi narazíš v životě ještě mockrát a všude. Píšeš, že jak to jde, tak do školy nechodíš. To je chyba! Nemůžeš se celý život vyhýbat lidem, kteří Ti vadí a nesednou... Zkus tomu čelit tak, jak říkáš _ nevšímat si toho a nenechat se tím otrávit. Však ony ty dvě "drbny" také jistě nejsou dokonalé...;)

anonym*
hodnocení

Děkuji všem za rady!:)

pohanka*
hodnocení

0x

Chtěla jsem napsat, že ti závidějí, nebo je v něčem ohrožuješ, vše ale již napsali rádci nade mnou.

Též můžou závidět dobrý prospěch i bez velké snahy.

Prostě to je někdy napochopitelné, ale ony jsou dvě, co si rozumějí a spikly se proti tobě, mají společného v uvozovkách nepřítele.

Poslouchat za zády posměšky není nikomu příjemné, také bych nevěděla, jak zareagovat. Snad jak radí babajaga.

anonym*
hodnocení

Jak to dopadlo? ... hmm s nima řeč nejspíš nebude, ale přežít to pujde. Řekla bych, že ty pomluvy jsou vážně jen ze závisti. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]