Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,jestli je lepší zdravotnická škola 5.května,nebo Ruská? Chci studovat obor zdravotnické lyceum. A kam jsou těžší příjímací řízení? Mám průměr nejhůře 1,5 tak kam mám jít. Děkuji za radu
O Praze. Ale se školou neporadím, pojem zdravotnické lyceum jsem slyšela tento týden poprvé.
doplněno 01.07.11 10:22:Ovšem tedy teď koukám na web Ruské a na info k posledním proběhlým přijímačkám - do zdravotnického lycea přijímali žáky do průměru 1,8 a podtrženo se dvěma vykřičníky: přijímací zkoušky se nekonají! Docela mě to překvapilo, vzhledem k tomu, že se jedná o přípravu na vysokou školu, tak jsem myslela, že je to něco jako gympl se zaměřením na zdravotnictví.
5. května uváděla do 1,7 bez přijímaček, při horším průměru testy z biologie a cizího jazyka v rozsahu základní školy.
Takže čistě teoreticky do obou škol by mělo být možné se při uváděném průměru 1,5 dostat bez přijímaček. Potom bych asi využila možnost dne otevřených dveří (určitě nějaké před přijímačkami budou) a při té příležitosti se poptala mimo jiné na počet přijatých a odmítnutých uchazečů (tedy s jakou pravděpodobností budu při mém průměru přijata) a dále procento přijatých absolventů na vysokou školu (což je poměrně důležité u škol, u kterých pokračování na vejšce předpokládá). Podle toho bych se rozhodla.
No... o soš 5. května toho moc nevím, ale sám jsem se takto taky jednou rozhodoval a jsem si jist, že hlavní je dojít se podívat do školy na tzv. Den otevřených dveří. Hodně to vypoví o škole a učitelech (v mém případě). Nakonec jsem se rozhodl pro SZŠ Ruskou. Budova školy SZŠ Ruská mi přijde více "pohodová a domáčtější" než u 5. května. Jsou zde také poměrně slušné dotace z fondu EU = spoustu akcí v zahraničí, atd. Učitelé zde jsou příjemní a chápaví (ne všichni pochopitelně).
Oholedně příjmacího řízení... nevím jak je to teďka, ale když sem do Lycea hlásil já (ročník 2010) tak se šlo do průměru 1,7 bez příjmaček. Určitě to ale bude napsáno na stránkách školy.
Ale jak říkám, hlavní je vlastní dojem z návštěvy školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.