Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Jsem přijata na dálkové studium na Karlovu Univerzitu a status student se získava dnem zapisu, co ej potřeba vzít na pracovní uřad,abych z neho odesla,kdyz za me bude ZP a SP platit stat? A jak je to s praci behem studia?
A jeste poplatek za studim se na statních skolach neplati ze?
dobrý den,,,,
co já vím, tak dálkový studenti nemají nárok na placení zdravotního pojištění státem. Druhá věc je, že sociální pojištění stát neplatí už asi dva roky ani prezenčním studentům
praveze me je teprve 20 takze narok na to aby mi to platil stat po dobu studia mam a ze skoly mi napsali, ze i studenti kominovaného (dálkového studia) mají status studenta
aha, tak to máš dobrý Ale to sociální ti nikdo neplatí. Výhoda je, že ho ani platit nemusíš pokud seš student. Po studiu si ho můžeš z vlastní iniciativy zpětně doplatit. Protože jinak se ti studium už nepočítá do důchodu.
pockej jak souvisi to sociální s důchodem?mno jao tohle je na hlavu postaveny, tak kdyz nekdo studuje do 25,tak aspon ze platí to zp,ale doplacet za pet let studia socilani to je docela palka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.