Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravná zkouška-maturita vs. ÚP

Od: nestastnik® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

příbuzného dcera nesložila jednu zkoušku na střední škole,v září má opravnou zkoušku.Musí se na ty dva měsíce prázdnin přihlásit na úřad práce,nebo zůstává studentem až do září (tj. stát za ni platí sociální a zdravotní pojištění)?

Děkuji,

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sulfan*
hodnocení

1x

Status studenta má do 31.8., potom zaniká.

michalkolesa*

Já myslel, že "status studenta", má žák do doby než složí maturitu, výuční list, promoci, státnici,...?

Může mi to někdo zkušenější prosím vysvětlit, díky.

petapeta*

Od 1. září již není žákem školy, jedině že by opakoval ročník. Takže @sulfan má pravdu. Jen, že na střední škole se jedná o žáky a ne studenty.

michalkolesa*

Takže se musí nahlásit na úřad práce? A co když mu dá pracák práci a nebude mít čas se učit na opravnou maturitu? není to nedomyšlené?

petapeta*

Od 1. září by měl být zaměstnán nebo být nahlášen na úřadu práce, aby nemusel platit zdravotní a sociální pojištění. Nebo si může zdravotní zaplatit sám a zůstat doma a učit se. Ale na učení bude mít celé dva měsíce - červenec, srpen.

martinaa*

Dle novych stanov nikoli. Status studenta mela do 30.6.

lerak*
hodnocení

0x

Školní rok zpravidla začíná 1. září a končí 31. srpna, takže i poslední prázdniny je žák žákem.

martinaa*
hodnocení

0x

Dle noveho zakona prestava byt dcera studentem ke datu 30.6., pokud neudelala maturitu v radnem terminu. Bud muze jit na UP, ktery za ni bude platit socialnia zdravotni, nebo muze zistat doma, ale platit si to bude sama.

sulfan*

To jsem nevěděl, odkázala byste mě na nějaký internetový zdroj, kde by to bylo popsáno? (ne, že bych nevěřil, ale zajímá mě to)

martinaa*

Mamka pracuje na UP, zna nove zakony, ted prijimaji mnoho takovych studentu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]