Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Must, have to, should?

Od: lukasb* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

byl jsem osloven 2 cizinci na ulici a ptali se mě na cestu. Cestu, čísla MHD jsem popsal vše pořádku, ale pokaždé jsem používal "you must...". Cestou domů jsem nad tím přemýšel co je správné. Při rozhovoru když někomu radím, jak se někam dostat /must, have to, should/?
Děkuji za rady

Lukáš B.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V cestine se to sice bezne pouziva (jooo, to musite tamhle a pak...), ale proc to nevynechat uplne.

Go there, turn around, jump, change the lane, cross the street, get off...

Na co tam cpat must, should a pod.

Nicmene pokud si jim dokazal poradit, urcite byli jedine radi a na forme zas az tolik nezalezi.

lukasb*
hodnocení

Ano máte pravdu. Ale prostě v té situaci mě napadlo pouze "must" :D. Ale už vím, jak to řešit do budoucnosti ...

geomino
hodnocení

0x

You should - mel byste

You must - musite (kvuli vam, je to ve vasem zajmu, nikdo vam to nenarizuje)

You have to - musite (protoze vam to narizuje/nuti nekdo jiny)

Ja bych ve vasi situaci pouzival z vami uvedenych vyrazu must a should.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]