Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,moc prosím o radu... Hlásila jsem se na několik oborů na VŠ s tím, že jsem chtěla jít na zubní lékařství a ty ostatní byly jako záloha. Bohužel jsem se nedostala, ale mám ještě šanci na odvolání. Problém je, že výsledek přezkumného řízení budu vědět až na začátku září, ale zápisy na obory, kam jsem přijatá, jsou už v červenci. Je možné se zapsat na některý z těch dalších oborů, získat kolej a v případě, že vyjde odvolání, se odhlásit, ale kolej si přesto nechat (jde o stejnou univerzitu)? Moc děkuji za odpověď.
Jakmile se odhlásíte z oboru, kolej vám jistě nenechají. Každá fakulta a na ní každý obor má nějakou kolejní kvótu. Spíš to bude tak, že pokud vás na odvolání vezmou, zrušíte náhradní obor, odhlásíte se z koleje, přihlásíte se znovu o kolej přes zubařinu a budete čekat, jak to vyjde. Šance samozřejmě bude menší, protože kolejní místa už budou povětšinou rozdaná a přebraná. Jediné, co můžete zkusit, je domluvit se s kolejí, jestli byste si z titulu stejné univerzity nemohla kolej přece jen ponechat, ale tomu fakt moc nevěřím. Vemte si, kolik ta uni má fakult, oborů... Nezoufala bych ale, protože co vím naposled, tak kolejné bylo tak vysoké, že vám vyjde stejně či snad dokonce levněji najít si s kamarády pronájem většího bytu (abyste každý měl svůj pokoj). Taky záleží na městě. V Praze je podnájem čím dál levnější, slušný byt se dvěma uzavřenými pokoji a jednímprůchozím už lze pořídit za 9tis. základ plus poplatky,, pro tři lidi cca 3500, kolejné je dnes kolem tří tisíc taky, ne? Pokud se hlásíte do Hradce, tam situaci neznám. Držím pěsti.
Souhlas, treba v brne jsou koleje tak hnusne, ze jsem si radeji nasla privat, ackoli bych mohla denne dojizdet, financne by to vyslo na stejno. Tahle mam kus sve lednicky, svuj byt s pohodovymi spolubydlicimi, najem 2500,- 15 minut od centra, je to ale takova mala kolonie mimo dosah aut a saliny. Jsem naprosto spokojena
Děkuji oběma za radu problém ale je, že pokud bych se dostala, tak jsem v Olomouci a tak nikdo z mých přátel nejde, takže shánět privát je asi zbytečné
No tak to je ještě lepší, Olomouc je krásná, studentská, priváty nejsou drahé. Uvidíte, kolik bude na nástěnkách inzerátů, že shánějí studenti spolubydlící, to bych vůbec neměla strach. Uvidíte. Držímě pěsti
Dík za povzbuzení ještě mám jeden dotaz... Kdyby mě nevzali, mám v plánu to zkusit ještě příští rok a zatím asi jít na všeobecné. Myslíte, že by mi pak uznali na zubařině nějaké zkoušky z toho všeob.? A není třeba možnost přímo přestoupit a případně nějaké zkoušky dodělat?
Prestup je dnes vetsinou nemozny-nelze, nicmene chcete-li mit 100% jistotu ptejte se na dane skole.
Co se tyce uznani predmetu, tam je to trochu slozitejsi. Vetsinou musi mit predmety (temer) shodny sylabus a dale musite mit ze zkousky nejakou "lepsi" znamku, aby sel predmet uznat. "Do jake znamky" skola (fakulta) zk. uznava je opet nejlepsi zjistit si na dane fakulte.
Obecne je otazka na nejakou odpoved proste moc hypoteticka...
A ještě něco Když budu psát to odvolání, co tam mám napsat? píšu to vlastně jenom proto, že doufám, že se uvolní nejaká místa po těch přijatých, kteří se nakonec nezapsali...žádné nejasné otázky v testech nebo tak...ani tam nemůžu dát nic, co by mě zvýhodnilo oproti ostatním (jak všude v návodech "jak psát odvolání" radí) jako soutěže apod. Na nějaké biologické jsem sice byla, ale nemůžu to ničím doložit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.