Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlepšit poslech v AJ

Od: enabler* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Docela umím mluvit anglicky ,ale dělá mi problém když nám učitel pustí kazetu tak moc nerozumím mluvenému textu. Nemáte nějakou "fintu" jak to zlepšit abych tomu rozumněl líp? Děkuju za rady :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte, ve škole jsem taky z kazeťáku nikdy nic nerozuměl. Zvuk z kazety je většinou utopený v šumu. Zkuste přesvědčit učitele, ať raději používá CD nebo mp3 player. Žijeme v 21. století.

claire*
hodnocení

0x

Pomáhá dívat se na anglicky mluvené filmy a seriály v originálním znění s českými titulky. Můžete také zkusit zapnout si doma BBC a nechat to jako kulisu, prý to funguje. Jinak podle mých zkušeností jsou ty školní poslechy dost hrozné, sice možná mluví spisovně a se správným přízvukem, ale celé mi to přijde takové afektované - taky jsem tomu nikdy moc nerozuměla. Ale když poslouchám angličtinu ve filmu, rozumím líp *palec*

naihonn*

Moje vyzkoušená verze. Sledovat filmy a seriály v originálním znění s ANGLICKÝMI titulky. Jasně, nejdřív může být problém se slovní zásobou, ale to se zlepší. A nejen, že se člověku dostane ta angličtina do krve, ale zároveň si osvojí správnou výslovnost. Ovšem, pozor na to, že je dost rozdíl mezi americkou a britskou angličtinou. Ale jsou i kvalitní britské seriály, takže není problém se zaměřit třeba jen na tu britskou.

:)

Problém s českými titulky k filmům je ten, že opravdu jen výjimečně není jejich kvalita velmi špatná. Jedinou výjimkou jsou originální DVD, kde jsou titulky i zvuk ve více jazycích. To není špatná volba.

hodnocení

0x

Poslouchat, poslouchat a zase poslouchat :) Tady se dají stáhnout různé kurzy:

bbc.co.uk/...

Nejdřív jsem poslouchala a současně s tím si četla text, později už jsem si s poslechem poradila i bez čtení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]