Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstupní práce kovu

Od: camel* odpovědí: 10 změna:

Prosím poraďte:

Výstupní práce kovu katody fotonky je 3,2 * 10 na -19 J. Určete maximální vlnovou délku světla, které může způsobit fotoefekt. Vypočítejte rychlost fotoelektronů emitovaných při dopadu ultrafialového záření o vlnové délce 3,2 * 10 na -7 m.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a budeme rádi a vděční, když ten, kdo to vypočítá, napíše také, na coto v životěnebudepotřebovat těch 99,99% z lidí, kteří se to dnes učí a způsobuje jim to stres...

tak jak skoro všichni nepotřebujeme to ný, natý, itý, ičitý, ečný/ičný, ový, istý, ičelý... od základní školy to umím i probuzený o půlnoci jako když plyn přidává... pardon, bičem mrská...co je dnes to samé, povoz také zrychluje...

ještě bych zvládl skoro celé to 2:1, 1:1, 2:3, 1:2, myslím 2:5 a ten konec už jsem zapomněl...

petapeta*

Učíme se to asi proto, abychom dokázali, že jsme schopni se to naučit i když to pak již nikdy nebudeme potřebovat. Ale neříkej nikdy nikdy. Ten kdo se ptá, to asi potřebovat nebude, ale co ostatní spolužáci? V každém případě to rozvíjí myšlení.

petapeta*
hodnocení

0x

Vyjdeme s Einsteinovy fotoelektrické rovnice: h f = Wv + ½ m2. Pro mezní kmitočet platí: h fm = Wv, takže fm = Wv / h. Vlnová délka se počítá ze vztahu λ = c / f, kde c je rychlost světla.
h je Planckova konstanta, fje kmitočet (frekvence) záření (světla), Wv výstupní práce elektronu z kovu, m je hmotnost elektronu a v rychlost emitovaného elektronu.
doplněno 17.06.11 11:40:

Ta rovnice je: h f = Wv + ½ mv2. Část energie fotonu h f se spotřebuje na výstupní práci Wv a zbytek se přemění na kinetickou energii elektronu ½ mv2

qwerziopu
hodnocení

0x

to se učíš na zkoušky z hnojárny?

camel108*

Proč hnojárna?

doplněno 18.06.11 22:01:

Ne, fakt ne.

jabraka*
hodnocení

0x

Leccos jsem se učil a naučil.Fyzika,chemie i obě dohromady,atomová chemie a fyzika i elektronika mi trochu zůstala v závitech,ale tohle by mi podrazilo fajfky.

JABRAKA

doctor
hodnocení

0x

...tak jinak :) f=Wv / h a to se rovná? Hz

Už to máš spočítaný?

camel108*

No zkoušela jsem to, ale podle konečného výsledku, který mám k dispozici mě to nějak nevychází.

doctor

..a ten je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]