Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětka z výchovy

Od: nika* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s propadnutím z výchovy na ZŠ? Četla jsem či snad slyšela, že propadnout t tělesné, hudební či výtvarné výchovy nelze... ale jistá si tím být nemohu . . .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

2x

Jestliže škola žáky hodnotí tradičně ("známkami"), pak pro všechny vyučované předměty platí pětistupňová klasifikační stupnice, tedy i stupeň "nedostatečně". Součástí povinné dokumentace každé školy je i školní vzdělávací program, kde musí být specifikována i pravidla pro hodnocení žáků.

Hodnocení předmětů s převahou výchovného zaměření (Hv, Vv, Tv, Pč...) je samozřejmě jiné než hodnocení předmětů s převahou vzdělávacího zaměření (M, Čj, Aj, Ch...), ale s "pětkou" počítá také. Sice se uděluje jen ve výjimečných případech, ale u žáka, který odmítá pracovat, neosvojil si naprosto žádné dovednosti a dokonce sabotuje aktivity ostatních, je plně na místě. Ty příklady uvádím hlavně proto, aby si někdo proboha nemyslel, že pětka z "výchov" se dává za to, že někdo nemá hudební sluch, neumí kreslit nebo je nešikovný. Žáci sice takto své zhoršené známky z výchovných předmětů rodičům vysvětlují, ve skutečnosti však většinou jde - slušně řečeno - o neochotu pracovat.

petapeta*
hodnocení

1x

Do vyššího ročníku postoupí žák, který na konci druhého pololetí prospěl ze všech povinných předmětů stanovených školním vzdělávacím programem s výjimkou předmětů výchovného zaměření stanovených rámcovým vzdělávacím programem a předmětů, z nichž byl uvolněn.

Takže hodnocení může být nedostatečné, ale není to důvod k propadnutí.

reeve*

Máta naprostou pravdu. Automaticky jsem si ztotožnil slovo "propadnutí" a "nedostatečný prospěch". Nedostatečný prospěch mít lze, opakovat kvůli němu ročník nikoliv.

naihonn*
hodnocení

0x

Nevěřím, že by to nemohlo jít. To je podle mě nesmysl. Snad jedině u tělocviku se to může stát opravdu hodně výjimečně. Ale že by to nešlo, to se mi zdá divné. Ale tak třeba se tu najde někdo, kdo o tom ví víc.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nelze.Aspoň jestli se něco nezměnilo za tu dobu co jsem ze školy.

solenza*
hodnocení

0x

Pokud ještě platí to, co platilo za mé školní docházky, tak z předmětu, který má v názvu výchova lze dostat nejhorší známku 4.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]