Nejste přihlášen/a.
Takže vrchol, semestr jsem dokončila dne 31.5, vše zapsané a splněné, najednou mi dnes profesor napsal, že nemám splněnou docházku, že mi zápočet škrtá, přestože účast splněnou mám. Napsala jsem, jestli jsem nespletl, že mám vše v pořádku a on mi odpověděl, ať přijdu na konzultace. Školu mám 200 km, takže se mi rozhodně na žádné konzultace nechce, den zabitý a cesta mi vyjde na 350,- a zabije mi to poslední dva dny, co jsem v ČR než odjíždím na 3 měsíční stáž ...co s tím? Jak se mám bránit?
Pokud si jste 100% jista, ze z Vasi strany je vse v poradku, rozhodne za nim jedte na konzultacky. Opravdu jste nechybela na zadnem cviceni a podobne? Ze mate skolu daleko, nikoho nezajima, ja byla taky dneska na otocku v Brne, 300,-kc pryc a pul dne zabito, ale mluvila jsem s profesorem z oci do oci, coz je dulezite. Zitra jedu znova, potrebuju neco jineho. Nelituji ovsem. Vetsina profesoru preferuje osobni kontakt, poslat maila dokaze kazdej blb. Kdyz za nim prijedete, davate najevo, ze Vas situace zajima a mate zajem ji resit.
Rozhodne jedte a zjistete, co se stalo, protoze by jste se mohla vratit ze staze a zjistit, ze predmet musite opakovat. A to myslim, za tech 350,-kc stoji, ne?
Nejdříve bych zkusil telefon. Po něm jsem toho také dost vyřídil. Ne každý má chuť si dopisovat.
Zeptal bych se, kde je problém a podle toho zda je nutná konzultace.
Když to je těžko, on ten profesor má možná také určité pokyny od svého vedení, co musí splnit. A zjistil, že u vás nemá potřebný počet konzultací nebo čeho. Tak vás uhání. Jak psali předřečníci přede mnou, vyhovte mu, zajeďte tam, vše si vyříkejte. On uvidí vůli od vás, určitě se domluvíte. Věřím, že se vám nechce jet, ale jak jinak toto chcete řešit?
"on ten profesor má možná také určité pokyny od svého vedení, co musí splnit. A zjistil, že u vás nemá potřebný počet konzultací nebo čeho." - to tedy dost pochybuji? Studovala jste na vysoké škole a před jakou dobou?
doplněno 16.06.11 22:04:Mám na mysli, že pedagogové na vysoké škole nemají stanoven počet konzultací, které musí student absolvovat - čili nějaké takové normování práce tam opravdu není
Postup vyučujícího se mi zdá pochybný, až šikanózní.
Podívejte se do studijního a zkušebního řádu své fakulty (měl by být dostupný z internetu), zda vůbec stanoví možnost "škrtnout zápočet". Jak je u Vás evidována docházka? Jak jsou stanoveny podmínky pro udělení zápočtu? Co máte nyní zapsáno ve studijním systému (STAG, KOS, ...) u kontroly tohoto předmětu?
Pokud jste splnila vše podle studijního a zkušebního řádu, zápočet Vám byl řádně udělen - tak nejspíš vyučující nemá nárok, aby si to "rozmyslel" a něco jen tak rušil. Účel konzultací je jiný než nějaké vysvětlování.
Pokud jste si jista, že máte vše v pořádku, mohla byste se proti tomuto neoprávněnému postupu odvolat k vedoucímu katedry, případně k proděkanu pro studijní záležitosti.
Pochybny? To je zcela bezna vec. Prijit na konzultacky je taky bezna vec, pokud ma student zajem o sve studium. Sikanozni to neni ani trosku
Slecna mohla neumyslne vynechat nejaky seminar, cviceni ci nenapsat seminarku neco podobneho, stat se mohlo. Nikdo nejsme neomylny a nebyla by prvni ani posledni. Toto a podobne problemy se prave resi v konzultackach. Tam se vysvetluje, domluva se, resi se. To je jejich ucel.
Pred mesicem jsem take napsala zkousku, ale nebyla mi uznana. Profesorka je stara p... Nez se s ni hadat, resit to s prodekanem a nechat se postavit pred komisi, kde by me potopila, radeji si predmet zopakuji. Tak o obcas chodi.
Když učitel udělil zápočet a po nějaké době si to rozmyslel - to podle Vás není šikanování?
Studijní a zkušební řád musí dodržovat jak studenti, tak učitelé.
Mohl udelit zapocet a pak si vsimnout sve chyby, ze slecna treba nema splnene to, co vsichni ostatni. Stat se muze, to uz jsem taky zazila. Vite, dnes je vsechno sikana a buzerace, misto toho, aby se slecna vubec zajimala o studium a chtela neco resit, tak je ji lito jet do skoly a davat penize, ale ze strany ucitele to je sikana. Predpokladam, ze na VS jste nikdy nebyl, protoze tyhle situace se stavaji a nesouvisi s radem, podotykam. Udeleni zapoctu je pouze na profesorovi, za co on ho udeli a neudeli. Od toho na VS chodi dospeli lide, kteri jsou schopni a ochotni svoje problemy resit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.