Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám hned několik dotazů. Jsem ve třetím ročníku gymnázia a přemýšlím kam dál. Rozhodla jsem se, že bych chtěla jít na UK obor Marketingové komunikace a Public relations.
Jak jsem už zjistila dostat se tam je opravdu těžké berou 40 z 1100 přihlášených. Taky si neumím představit, co ze mě bude? Je vůbec dobré uplatnění v tomto oboru?
Jsem komunikativní, ráda organizuji mám smysl pro pořádek určitý řád a taky vždy dělám vše na 100%. Ve škole mi jde celkem vše, studuji s vyznamenáním. Ale jsou tyto vlastnosti pravé pro tento obor? Pokud ne, vyveďte mě prosím z omylu.
Také jsem přemýšlela o studiu práv, ale není to moc "utažené"? Jsem člověk kreativní a nevím jestli by mě bavilo dělat pořád něco podle stejného postupu (i když většina prací je "pořád dokola"). A číst si ty Xset stránkové knihy asi taky není pro mě.
A máte někdo zkušenosti s firmou Tutor? Nabízí kurz masmediálních komunikací, ale většinou na společnost čtu samé negativné názory.
Můj poslední dotaz se týká angličtiny. Na přijímačky je vyžadovaná úroveň B2- upper intermediate, ale naše učitelka řekla, že kvůli mým některým slabším spolužákům budem nadále dělat jen B1. Nabízí se tedy otázka, koupit si kurz v jazykové škole zaměřující se na přípravu na FCE za X tisíc a dohnat úroveň B2? Nebo se snažit studovat doma? Dá se to vůbec ve čtvrťáku zvládat? škola, tréninky vrcholového sportu (4x týdně), jazyková škola (1x týdně 3 hodiny) a příprava na maturitu,přijímačky a možná FCE? Osobně si to nedovedu představit.
Předem děkuji za rady
RE: Jsem komunikativní, ráda organizuji mám smysl pro pořádek určitý řád a taky vždy dělám vše na 100%
S prestižníma univerzitama nemám zkušenosti, ale co takhle jít studovat na učitelku. Děti ve škole rády ocení organizaci, pořádek a řád. Nedávno jim zvedaly platy a pokud navíc umíš AJ, můžeš vždy jít potom dělat i mimo státní sféru...
Ale jestli chceš být COOL a nebo IN potom se staň lékařem nebo právníkem. Těch nikdy není dost a vydělávaj nadprůměrný plat.
:DNo... ucitelka jsem a detem se ta organizace a poradek nejak nelibi:D Na nekterych oborech je taky pekny naval, z 900 uchazecu berou 80 lidi... z nichz stejne polovina vylita v prvnim jaru a dalsi cast ve druhaku, ke statnicim se prumerne dostane kolem 20 lidi... na pravech jeste mene, za rok statnicuje kamaradka a z rocniku, kde nastupovalo 65 lidi, jdou ke statnicim letos dva.
doplněno 11.06.11 21:05:Pouze doplnim, ze ja se napoprve taky netrefila a obor me nebavil, tudiz jsem na nej i kaslala. Ted jsem plne spokojena, holt obcas clovek musi jit za tim, co chce
Milá, zlatá, je to INSTITUCE velmi velmi politicky angažovaná, velmi nečitelná, mající pro veřejnost záhadné cíle. Asi tam jsou dopředu vybráni určití uchazeči; pohovory a tzv. přijímací řízení pro převážnou většinu uchazečů je už pak jenom taková formální fraška, která pro většinu uchazečů končí jejich pláčem. Však jděte do toho a poplačte si.
Nadne, nezlobte se na mě, ale to jsou řeči člověka, který o fungování UK má nulové ponětí, natož aby přičichl ke studiu na této škole. Chápu váš postoj i z jiných odpovědí zde a neberu vám ho, ani vám nehodlám nic vyvracet - ale na UK jste zjevně nestudovala a stejně zjevně o ní vůbec nic nevíte, takže mi připadá nemístné, že se k této škole vyjadřujete. Odborná veřejnost velmi dobře chápe, za čím absolventi míří...
K tazatelce. Obor masmediální studia nemá dobrý zvuk. Nevím proč, ale nemá. Jsem absolventka oboru na FF UK a já vystudovala k naprosté spokojenosti. Nedostala jsem se na obor napoprvé a příjmačky byly síto jako prase, ano, žádná fraška. Je pravda, že nás brali cca 40 (myslím že možná 45, ale nastoupilo nás asi těch 40), pak asi půlka odpadla, a odstátnicovali jsme v průběhu asi tří let... Nátřesk byl tehdy (ten rok, co nebyly devítky, takže se paradoxně hlásilo mnohem větší kvantum lidí s (naivní) vidinou menší konkurence) takový, že přijatý byl snad každý osmnáctý... Ale jak už tu bylo řečeno, UK má na to, aby si vybírala. Můžeme se bavit o tom, že polovina jejího úspěchu je tradice a jméno. Ano. Ale tak to prostě je a pořád je to v mnohých oborech špička. Takže byť obor masmedia nemá dobrý zvuk, pořád ho vystudujete na UK, že... Tak teď buď jít jinam, kde má stejný obor lepší zvuk - anebo na něco jiného. S tím, jak se popisujete, by mě napadala třeba produkce na DAMU, to byste nechtěla?
No a ještě k Tutoru a čtvrťáku. Tutor se za poslední dva roky rozrostl, koupil Caledoniu... a je z něj moloch se vším všudy. Včetně srážení ceny na minimum (a tedy nabírání nekvalitních lektorů) a upadající úrovně všech kurzů. Konkrétně o tom oboru, co zmiňujete, ale nevím nic. Zavolejte si, kdo ho vede, a zjistěte si více o člověku. Pokud bude ten obor i jinde (a třeba i dráž), je hodně pravděpodobné, že ho bude učit týž člověk - malý rybníček.
A naposled k angličtině. Nepřipravujte se na FCE v maturitním ročníku, nedoporučuji. Budete ráda, že jste ráda - ne že byste to nezvládla, ale dopřejte si víc klidu. Připravujte se doma, jste cílevědomá, to půjde. Držíme pěsti
Nadne, tak prosím konkretizujte, když toho tolik víte, velice by mě zajímalo, co víte - a z jakých zdrojů. Co jsem potvrdila? Slova o tradici? Jistě. Tou se vysvětluje, proč je tam takový nátřesk a že si UK skutečně může vybírat. Protože může. Má z čeho. To vypovídá o kvalitě přijatých. I o tom, proč se to málokomu povede napoprvé. Nelibost některých oborů je také běžná - nemají dobrý zvuk, ale přesto jsou třeba o krok výš než na jiné uni. Nebo taky ne. Já vystudovala obor, na který bylo sakra těžké se dostat, ale kdo se neflákal, vystudoval docela v klidu. Některé zkoušky taky na víckrát, ale kdo ne? Nebyla tam zášť, o jaké slýchám z jiných škol. A kvalita výuky mě vyhovovala - nikdo si nehrál na víc, než byl, a ulejvárna to teda taky nebyla.
S radostí si vyslechnu vaše osobní zkušenosti s UK.
Také jsem četla hodně příspěvků o tom, že na UK jsou arogantní profesoři a že u příjmaček koukají z vrchu na lidi, co se tam hlásí přímo po maturitě. Nicméně když jsem dělala příjmací pohovor na UK, byla jsem velmi příjemně překvapená. S žádnou arogancí jsem se nestkala. Ano, asi záleží na tom, kdo je v komisi, ale důležitější jsou určitě studijní předpoklady a osobnost. Pokud se dostanete k motivačnímu pohovoru, je určitě dobré mít v hlavě srovnané, co od studia očekáváte, popřípadě co byste chtěli dělat v praxi. Je to stejné jako u pracovního pohovoru. Prostě nejdůležitější je to mít v hlavě srovnané a potom jde líp i ta komunikace. Když člověk ví, co chce, dokáže se k danému tématu mnohem lépe vyjádřit.
A co třeba univerzita Tomáše Bati ve Zlíně obor multimediální komunikace a marketing?Za 3 roky máte bakaláře a pak můžete další 2 roky na Mgr.Syn známého tuto VŠ ukončil a běhen studia posledního ročníku neměl problém si sehnat hned práci.Angličtina tam je,ale né u přijímaček.Na střední škole měl němčinu,tudiž od prvního ročníku začal studovat angličtinu,zaplatil si doučování a byl v pohodě.
No zrovna tato univerzita mě moc neoslovuje. Jsem sice ze Zlína, ale možná právě proto chci pryč.
Zajímalo by mě jaké měl uplatnění v oboru, není práce jako práce. Dále zde není angličtina na příliš velké úrovni a ostatní jazyky na tom nejsou o nic líp a ani žádné pořádné tělovýchovné předměty. O propojení s jinými fakultami ani nemluvím, když není s čím propojovat. Většinu informací mám z doslechu a lidé nehodnotí příliš kladně, mají taky strach co z nich bude. Kamarádka má magistra a teď si udělala učitelské minimum, aby mohla alespoň učit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.