Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je UK to pravé?

Od: eliii* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

mám hned několik dotazů. Jsem ve třetím ročníku gymnázia a přemýšlím kam dál. Rozhodla jsem se, že bych chtěla jít na UK obor Marketingové komunikace a Public relations.

Jak jsem už zjistila dostat se tam je opravdu těžké berou 40 z 1100 přihlášených. Taky si neumím představit, co ze mě bude? Je vůbec dobré uplatnění v tomto oboru?

Jsem komunikativní, ráda organizuji mám smysl pro pořádek určitý řád a taky vždy dělám vše na 100%. Ve škole mi jde celkem vše, studuji s vyznamenáním. Ale jsou tyto vlastnosti pravé pro tento obor? Pokud ne, vyveďte mě prosím z omylu.

Také jsem přemýšlela o studiu práv, ale není to moc "utažené"? Jsem člověk kreativní a nevím jestli by mě bavilo dělat pořád něco podle stejného postupu (i když většina prací je "pořád dokola"). A číst si ty Xset stránkové knihy asi taky není pro mě.

A máte někdo zkušenosti s firmou Tutor? Nabízí kurz masmediálních komunikací, ale většinou na společnost čtu samé negativné názory.

Můj poslední dotaz se týká angličtiny. Na přijímačky je vyžadovaná úroveň B2- upper intermediate, ale naše učitelka řekla, že kvůli mým některým slabším spolužákům budem nadále dělat jen B1. Nabízí se tedy otázka, koupit si kurz v jazykové škole zaměřující se na přípravu na FCE za X tisíc a dohnat úroveň B2? Nebo se snažit studovat doma? Dá se to vůbec ve čtvrťáku zvládat? škola, tréninky vrcholového sportu (4x týdně), jazyková škola (1x týdně 3 hodiny) a příprava na maturitu,přijímačky a možná FCE? Osobně si to nedovedu představit.

Předem děkuji za rady :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

RE: Jsem komunikativní, ráda organizuji mám smysl pro pořádek určitý řád a taky vždy dělám vše na 100%
S prestižníma univerzitama nemám zkušenosti, ale co takhle jít studovat na učitelku. Děti ve škole rády ocení organizaci, pořádek a řád. Nedávno jim zvedaly platy a pokud navíc umíš AJ, můžeš vždy jít potom dělat i mimo státní sféru...

Ale jestli chceš být COOL a nebo IN potom se staň lékařem nebo právníkem. Těch nikdy není dost a vydělávaj nadprůměrný plat.

martinaa*

:DNo... ucitelka jsem a detem se ta organizace a poradek nejak nelibi:D Na nekterych oborech je taky pekny naval, z 900 uchazecu berou 80 lidi... z nichz stejne polovina vylita v prvnim jaru a dalsi cast ve druhaku, ke statnicim se prumerne dostane kolem 20 lidi... na pravech jeste mene, za rok statnicuje kamaradka a z rocniku, kde nastupovalo 65 lidi, jdou ke statnicim letos dva.

doplněno 11.06.11 21:05:

Pouze doplnim, ze ja se napoprve taky netrefila a obor me nebavil, tudiz jsem na nej i kaslala. Ted jsem plne spokojena, holt obcas clovek musi jit za tim, co chce:)

nadne
hodnocení

0x

UK odmítá, nebere, pouze vybírá. Koho? Vstřícnost k uchazečům téměř 0.

eliii*
hodnocení

Ale UK má přece na to, aby si mohla jen vybírat ne? :)

nadne

Milá, zlatá, je to INSTITUCE velmi velmi politicky angažovaná, velmi nečitelná, mající pro veřejnost záhadné cíle. Asi tam jsou dopředu vybráni určití uchazeči; pohovory a tzv. přijímací řízení pro převážnou většinu uchazečů je už pak jenom taková formální fraška, která pro většinu uchazečů končí jejich pláčem. Však jděte do toho a poplačte si. *zed**plac*

pu®

Nadne, nezlobte se na mě, ale to jsou řeči člověka, který o fungování UK má nulové ponětí, natož aby přičichl ke studiu na této škole. Chápu váš postoj i z jiných odpovědí zde a neberu vám ho, ani vám nehodlám nic vyvracet - ale na UK jste zjevně nestudovala a stejně zjevně o ní vůbec nic nevíte, takže mi připadá nemístné, že se k této škole vyjadřujete. Odborná veřejnost velmi dobře chápe, za čím absolventi míří...

K tazatelce. Obor masmediální studia nemá dobrý zvuk. Nevím proč, ale nemá. Jsem absolventka oboru na FF UK a já vystudovala k naprosté spokojenosti. Nedostala jsem se na obor napoprvé a příjmačky byly síto jako prase, ano, žádná fraška. Je pravda, že nás brali cca 40 (myslím že možná 45, ale nastoupilo nás asi těch 40), pak asi půlka odpadla, a odstátnicovali jsme v průběhu asi tří let... Nátřesk byl tehdy (ten rok, co nebyly devítky, takže se paradoxně hlásilo mnohem větší kvantum lidí s (naivní) vidinou menší konkurence) takový, že přijatý byl snad každý osmnáctý... Ale jak už tu bylo řečeno, UK má na to, aby si vybírala. Můžeme se bavit o tom, že polovina jejího úspěchu je tradice a jméno. Ano. Ale tak to prostě je a pořád je to v mnohých oborech špička. Takže byť obor masmedia nemá dobrý zvuk, pořád ho vystudujete na UK, že... Tak teď buď jít jinam, kde má stejný obor lepší zvuk - anebo na něco jiného. S tím, jak se popisujete, by mě napadala třeba produkce na DAMU, to byste nechtěla?

No a ještě k Tutoru a čtvrťáku. Tutor se za poslední dva roky rozrostl, koupil Caledoniu... a je z něj moloch se vším všudy. Včetně srážení ceny na minimum (a tedy nabírání nekvalitních lektorů) a upadající úrovně všech kurzů. Konkrétně o tom oboru, co zmiňujete, ale nevím nic. Zavolejte si, kdo ho vede, a zjistěte si více o člověku. Pokud bude ten obor i jinde (a třeba i dráž), je hodně pravděpodobné, že ho bude učit týž člověk - malý rybníček.

A naposled k angličtině. Nepřipravujte se na FCE v maturitním ročníku, nedoporučuji. Budete ráda, že jste ráda - ne že byste to nezvládla, ale dopřejte si víc klidu. Připravujte se doma, jste cílevědomá, to půjde. Držíme pěsti *hej*

doplněno 12.06.11 20:48:

Nadne, tak prosím konkretizujte, když toho tolik víte, velice by mě zajímalo, co víte - a z jakých zdrojů. Co jsem potvrdila? Slova o tradici? Jistě. Tou se vysvětluje, proč je tam takový nátřesk a že si UK skutečně může vybírat. Protože může. Má z čeho. To vypovídá o kvalitě přijatých. I o tom, proč se to málokomu povede napoprvé. Nelibost některých oborů je také běžná - nemají dobrý zvuk, ale přesto jsou třeba o krok výš než na jiné uni. Nebo taky ne. Já vystudovala obor, na který bylo sakra těžké se dostat, ale kdo se neflákal, vystudoval docela v klidu. Některé zkoušky taky na víckrát, ale kdo ne? Nebyla tam zášť, o jaké slýchám z jiných škol. A kvalita výuky mě vyhovovala - nikdo si nehrál na víc, než byl, a ulejvárna to teda taky nebyla.

S radostí si vyslechnu vaše osobní zkušenosti s UK.

nadne

Pú, zlobte se :) na mne jak chcete, ale ve svém příspěvku jste fakty a obšírněji potvrdila to, co je v mých pár větách naznačeno; to mne rozesmálo :). Kromě toho o KU toho vím mnohem více, než se domníváte. Zdař Bůh!

k2

Trochu paranoia ne?

Nechcete byt trochu (vice) konkretnejsi, aby to nebyly jen prazdne plky?

eliii*
hodnocení

Tak si tedy půjdu poplakat! :)

nikl*
hodnocení

0x

Jestli mas zajem, tak se podivej na tuhle stranku. Je tam hodne informaci. pohyby.co.uk/...

anatipac
hodnocení

0x

Také jsem četla hodně příspěvků o tom, že na UK jsou arogantní profesoři a že u příjmaček koukají z vrchu na lidi, co se tam hlásí přímo po maturitě. Nicméně když jsem dělala příjmací pohovor na UK, byla jsem velmi příjemně překvapená. S žádnou arogancí jsem se nestkala. Ano, asi záleží na tom, kdo je v komisi, ale důležitější jsou určitě studijní předpoklady a osobnost. Pokud se dostanete k motivačnímu pohovoru, je určitě dobré mít v hlavě srovnané, co od studia očekáváte, popřípadě co byste chtěli dělat v praxi. Je to stejné jako u pracovního pohovoru. Prostě nejdůležitější je to mít v hlavě srovnané a potom jde líp i ta komunikace. Když člověk ví, co chce, dokáže se k danému tématu mnohem lépe vyjádřit.

cibuk*
hodnocení

0x

A co třeba univerzita Tomáše Bati ve Zlíně obor multimediální komunikace a marketing?Za 3 roky máte bakaláře a pak můžete další 2 roky na Mgr.Syn známého tuto VŠ ukončil a běhen studia posledního ročníku neměl problém si sehnat hned práci.Angličtina tam je,ale né u přijímaček.Na střední škole měl němčinu,tudiž od prvního ročníku začal studovat angličtinu,zaplatil si doučování a byl v pohodě.

eliii*
hodnocení

No zrovna tato univerzita mě moc neoslovuje. Jsem sice ze Zlína, ale možná právě proto chci pryč.

Zajímalo by mě jaké měl uplatnění v oboru, není práce jako práce. Dále zde není angličtina na příliš velké úrovni a ostatní jazyky na tom nejsou o nic líp a ani žádné pořádné tělovýchovné předměty. O propojení s jinými fakultami ani nemluvím, když není s čím propojovat. Většinu informací mám z doslechu a lidé nehodnotí příliš kladně, mají taky strach co z nich bude. Kamarádka má magistra a teď si udělala učitelské minimum, aby mohla alespoň učit.

atreus*

"pořádné tělovýchovné předměty" - ty k vašemu oboru ale přece nejsou potřeba?

eliii*
hodnocení

Potřeba sice nejsou, ale jak už jsem zmiňovala tak momentálně trénuju vrcholově, takže jeden dva tělovýchovné předměty by byly super jako aspoň nějaká náhrada! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]