Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglictina - jak odpovedet?

Od: kuki* odpovědí: 5 změna:

Cau, jak jednim slovem odpovedet na tuto otazku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Skutečně nejpřesnější je fly. Drive a car, fly an airplane. Pilot by ještě šlo, ale míra kolokability je menší než u fly, a výskyt celého spojení je samozřejmě mnohem méně častý. Aviate an airplane nelze, protože aviate samo o sobě v sobě zahrnuje let letadlem či ovládání letadla (jinými slovy aviate = fly an airplane). Správně je tedy první reakce, jen škoda, že jste tazatele nenavedli na správnou odpověď tak, aby si na ni přišel sám, zas tak těžké to není.

doplněno 10.06.11 21:31:

Naihonn, nemáte pravdu. Toto je typické cvičení, které sleduje i schopnost určit správně valenci slovesa. Takže aviate prostě použít nelze; i k drive musíte dodat "a car", aby bylo jednoznačně určeno (x drive sb. crazy ap.).

Můj dodatek o navedení tazatele spíše než prásknutí odpovědi směřoval obecně k všem, kteří toto dělají.

naihonn*

Tam jde o to porovnání vztahu, nikde se nepíše, že musí být zachováno celé spojení i s tím dopravním prostředkem, takže k samotnému drive pro auto jde aviate pro letadlo. Ale to je jen slovíčkaření. Jinak já odpovídal, když už tu ten první prozrazující příspěvek byl.

*frajer*

otylka
10.06.11 16:41
hodnocení

0x

fly

naihonn*

fly, pilot, aviate - i to první pro patřičné zmatení opravdu může znamenat i řídit letadlo, nejen letět nebo moucha *smich*

kuki*
hodnocení

Díky kamarádi! Já jsem takovej oslík a moc englicky neumím *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]