Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patologie a psychopatologie - uplatním se?

Od: lucka4 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer.Potřebovala bych poradit. Rozhoduji se kam půjdu na vysokou a zaujala mě jedna,opravdu hodně. Je soukromá a je to obor sociální patologie a psychopatologie. Moc mě toto téma zajímá už delší dobu a vím, že by to pro mě bylo to pravé. Ale má to háček...spíš HÁK :D Školné na jeden rok stojí 50 tis.,celkem tedy 150 tis. Musela bych si vzít studentsou půjčku. Nevím, zda se vyplatí do toho investovat,nevím ,zda bych se s tím uplatnila na trhu práce...Máte někdo zkušenosti nebo názor?Díky moc!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

killli*
hodnocení

0x

Ahojky! Na VŠ jdeš za rok? A koukala jsi i na jiné vysoké školy? Třeba v Opavě na Slezské univerzitě je obor Sociální patologie a prevence (já jsem to čirou náhodou studovala), zatím jako bakalářský, ale v plánu mají otevřít i navazující magisterské, a tenhle obor je tak na univerzitě v Hradci Králové. Je to řekla bych docela podobné Soc pat. a psychopatologii a navíc zadarmo (pokud nepočítám běžné výdaje na koleje, jídlo, zábavu atd.). Koukni třeba sem. Přeju hodně štěstí při výběru a samozřejmě i přo studiu :)

lucka4
hodnocení

Ano,za rok.Na jiné školy jsem samozřejmě koukala...jsem z Plzně takže studovat v Opavě by znamenalo tak bydlet a rodinu téměř nevidět..je to těžké rozhodnutí.A ten obor co jsi studovala ty se zaměřuje na co přesně? A nyní máš úspěch na pracovním trhu s tímto zaměřením?Díky:)

killli*

Sociální patologie a prevence se zaměřuje na nežádoucí jevy ve společnosti a jejich předcházení. Takže studium se týkalo témat jako bezdomovectví, drogové a jiné závislosti, gamblerství, týrání a zanedbávání dětí, duševní poruchy, party a gangy, vězeňství... Brali jsme psychologii (od základů přes psychologii osobnosti k sociální psychologii), sociální práci (s jednotlivcem, s rodinou, s různými skupinami), něco málo filozofie a sociologie, hodně bylo pedagogiky. Okruhy ke státnicím jsou tady. Tam najdeš v podstatě souhrn toho, co jsme všechno probírali. V Hradci Králové ja soc. patologie zaměřená víc na vězeňství, ale bakalářský obor je v podstatě stejný.

Pokud jde o ten kontakt s rodinou, jasný, měla bys to dál a viděla bys je třeba jen jednou za 14 dní, ale na druhou stranu třeba ve třeťáku jsem měla školu jenom jeden den v týdnu.. A navíc by jsi poznala ten pravý studentský život *pivo* S tím uplatněním - já se do práce zatím ještě nehrnu, jdu dál studovat, ale v tomhle oboru není těžký najít práci. Moji bývalí spolužáci, kteří už nechtěli dál studovat, už většinou práci mají. S tímhle oborem najdeš práci hlavně v neziskovkách, a s hledáním opravdu není problém. Přece jen, potenciální klienti jsou fakt všude :)

lucka4
hodnocení

Děkuji moc.Ještě jsem se chtěla zeptat na tu vysokou školu v Hradci.Koukala jsem na www stránky ale nikde jsem tam ten obor nenašla:(

killli*

Našla jsem to tady, pod B7507 - Specializace v pedagogice, obor Sociální patologie a prevence, když na to klikneš, otevře se ti další info. Jo a vidíš, nevím proč mě to nenapadlo, ale tenhle obor můžeš studovat i dálkově, tzn. jednou za dva týdny bys jela na pátek a sobotu (v Opavě, v Hradci to možná mají jinak) do školy a jinak bys měla volno. Ale tím zase vyloučíš tu možnost vyzkoušet si studentský život. Doufám že jsem aspoň trochu pomohla, jen bych chtěla ještě dodat, že nadprůměrný plat v tomhle oboru asi mít nebudeš (i když možné je všechno), takže s tou půjčkou bych se hodně rozmýšlela.. Tak hodně štěstíčka! *slunce*

lucka4
hodnocení

Právě ta PEDAGOGIKA mě na tom zaráží...první co mě napadlo kam nechci jít je pedárna..:(

killli*

Pedagogika na patologii se týkala třeba volného času (tzn. kluby a volnočasové aktivity pro děti i dospělé), metod pedagogického výzkumu, ale hlavně se jednalo o speciální pedagogiku, takže pedagogiku lidí s různým postižením, což taky spadá pod patologii. Tam se řešili věci jako druh postižení, stupně postižení a hlavně možnosti nápravy nebo zmírnění důsledků postižení. Nebylo to zase tak hrozné, určitě bych se toho nebála. Ještě k té psychopatologii - u sociální patologie a prevence jsme tohle konkrétně brali v psychiatrii, tu jsem tady ještě nezmínila. No, mrkni na ty okruhy ke státnicím (viz. odkaz co jsem posílala dřív), výběr je jen na tobě, tak hodně štěstí!

lucka4
hodnocení

Děkuji moc za všechny odpovědi,budu uvažovat i o tom dálkovém studiu:) Díky moc,opravdu jsi mi moooc pomohla;)

výtka
Upozornění od sys strejc 27. 08. 2008 20:12:49

Využívejte k díku i hodnocení vpravo dole. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]