Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojúhelníky+kružnice, Prosím, pomoc!

Od: matik* odpovědí: 6 změna:

Ahojky, tak jsme psali závěrečnou z matiky a já bych nutně potřebovala vědět, jak vyšly tyto příklady:

1. Vypočtěte délku tětivy kružnice k=(S,r=5cm), je-li vzdálenost tětivy od středu kružnice S rovna 3 cm.

2. Vypočtěte obsah rovnoramenného trojúhelníku, jehož výška v=2cm

3.Vypočtěte délku kružnice opsané obdélníku o rozměrech a=3cm, b=4cm.

Těm, kterým vypočítají alespoň nějaký příklad budu velmi vděčná :), je to pro mě hodně důležité :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V tom je nějaký podraz, určitě máš ty příklady správně opsané (tedy tu dvojku)?

Příklad 1 je jednoduchý, to je Pythagorova věta, to snad ani počítat nebudu, to lze říci zpaměti (8cm. Příklad 3 najdeš zde: aristoteles.cz/... (jen tam není vzorec pro délku kružnice (neboli pro obvod kruhu), ale poloměr tam je. Ale příklad 2 je nejednoznačný, máš příliš málo údajů. Nemá ten trojúhelník být rovnostranný? Pak by to byla zase Pythagorova věta, nebo by sis mohla najít i hotový vzorec; podívej se sem: cs.wikipedia.org/... Anebo musíš znát aspoň jeden další údaj, například stranu.

kamill*
hodnocení

1x

radca vyššie ti z hlavy správne vypočital tetivu 8 a upozornil ta ,že nevieš ani poriadne odpísat ,že sa jedna o rovnostranný a nie rovnoramenný trojuholník .Bolo to pre teba take doležite ,že ani po 24 to nezadáš správne . Tebe sa preto neoplati prezradit ,že rovnostranný troj. má obsah 2,309 cm2 a obvod je 15,7 .Škoda času

matik*
hodnocení

Sorry, ale nesedím u počítače celý den. Mám i jiné starsoti a úkjoly než počítač.

Ale dík za odpověď.

naihonn*
hodnocení

0x

A co takhle aspoň napsat, jaký postup řešení si zvolila? I z toho už bude poznat, jak jsi asi dopadla.

*smich*

Výpočet je pak už to nejmenší, když člověk zvolí správný postup.

matik*
hodnocení

Tak jsem tu zas :) U té dvojky...měl to být rovnostranný, omlouvám se-špatný údaj. Dík za všecky odpovědi, dneska jsme to kontorlovlai ve škole tak budu mít z tý písemky 2 nebo torjku..no uvidíme, co z toho vzejde :D

kamill*

Akceptujem časovu zaneprazdnenost aj nepozornost s odpisom ,ale trojka? čo si nevedela vypočitat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kružnice opsaná

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]