Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat. Dostala jsem vypracovat otázky na téma péče o sociálně potřebné občany kam patří specifika regionu a já bych chtěla poradit co do toho mám napsat, nic mě nenapadá. Předem dekuji
Až vyjdete školu, tak se asi velmi brzy dostanete do skupiny "sociálně potřebných občanů", protože budete nezaměstnaná. Tak si to představte. A pečuje o ně někdo? Ne, nepečuje. Semtam někdo dostane nějakou "sociální dávku", kterou mu systém v mnohokrát větším měřítku sebere tím, že mu nedá placenou práci. Veškeré školní slohové práce i mediální a politické "okecávání" této otázky jsou zcela zbytečné. Stačí, když pan podnikatel zruší zaměstnanci ve zkušební době pracovní poměr bez uvedení důvodu, a hned máte "sociálně potřebného občana" jak vyšitého. Pro inspirace si dojděte zeptat se do fronty nezaměstnaných na ÚP, nebo do nejbližší herny, nebo hospody, nebo do kanálu k bezdomovcům, nebo do romského sídliště.
Příklad otázek: Proč jsou "občané sociálně potřební "? V kterých regionálních oblastech jsou? Jaká státní, soukromá a charitativní péče o tuto skupinu existuje? Kolik je takových lidí, v jaké věkové kategirii existuje např. ve velkých městech, na venkově? Jejich procentický podíl z celé populace v ČR nebo v jednotlivých krajích? Je ta péče o ně dostatečná? K čemu vede nedostatek péče o takové občany? (odpovědi: ke gamblerství, kriminalitě, bezdomovectví, šíření nemocí mezi bezdomovci, snížení péče o jejich děti, alkoholismu, drogové závislosti, sebevraždám, snížení koupěschopnosti obyvatelstva, snížení kultury života, nedostatek psychické i fyzické hygieny, aj.) Součástí otázek může být navržení grafů, map, plánů měst. Můžete se ptát na vzdělání sociálně potřebných, na úroveň jejich bydlení a stravování, zda si mohou někdy dovolit jít do kina nebo do divadla? Můžete téma probrat podle věku, tj. od kojenců, přes školáky a teenegery , rodiče, prarodiče až po lidi v důchodovém věku. Můžete srovnat finanční stav rodiny zaměstnaných manželů a rodiny bezdomovců. A mnoho jiného: šikana, jazykové vybavení, národnost ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.