Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvadratické rovnice

Od: tutus odpovědí: 3 změna:

Hezký den,

mohl by někdo vypočítat tyto tři příklady? Dal jsem je více lidem a nikdo mi nebyl schopný je vypočítat a už si nevím rady... na matematiku jsem jeliman... Budu Vám, jenž ste byli obdařeni darem chápat matiku velice zavázaný..

1)

2x+y+7<0

2)

3*(y+x)-12=3x-9

3)

2x-2y+3=x-(3y+x)-4

Velice vám děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

to co jste uvedl není kvadratická rovnice. V kvadratické vystupuje proměnná na druhou např. y=x^2 2x 1. Potom je dále nutné zadat, co s těmi rovnicemi chcete dělat? Zjednodušit do formy y= funkce(x)?

qwert*

sakra znamenko (plus) + se nějak nezobrazuje :). Zato fungují smajlíci

hodnocení

0x

Navíc to první ani není rovnice, ale nerovnost. Možná chcete popsat graficky ru množinu řešení? U té jedničky 2x+y+7 = 0 je přímka a množina řešení je pak (otevřená) polorovina, dvojka a trojka jsou opět přímky, asi by bylo vhodné (ať už si pod řešením představujete cokoli) pro začátek upravit vrovnice tak, aby měly tvar ax + by + c = 0 (sešíst členy s x, zvlášť členy s y a zvlášť vyjádřit absolutni člen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]