Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium 2 vš

Od: 1990 odpovědí: 2 změna:

AHOJ, potřebovala bych poradit. Jsem loňská maturantka, do února jsem byla na vš, teď bych ráda od září studovala 2 vš (5leté právo a 3letý bakalářský obor)...mohl by mi někdo nastínit, jak to bude s poplatky?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mireczek*
hodnocení

0x

Dle mého by to mělo být takto: 3 roky než dostudujete bakaláře nebudete platit nic, dostudováním bakalářského oboru se z magisterského stane automaticky druhé studium, tam poplatek činí nějakých 2000 za rok (každá škola to má jinak, některé ani tento poplatek nevyměřují). Druhým studiem zároveň ztrácíte možnost studovat bezplatně rok navíc (5+1), tzn. budete mít možnost studovat jen těch 5 let. Z těch 5 let se Vám ale odečte délka Vašeho neúspěšného studia, 5 let mínus asi 0,5 roku (září - únor), tzn. po asi 4,5 letech magisterského studia budete platit poplatek za prodlouženou dobu studia, ten činí v průměru nějakých 20 000 za semestr, dá se odvolat a doložit důvody pro jeho snížení. Na závěr dodám, že doba studia a tím i doba neúspěšného studia se počítá přesně po dnech, ne po měsících. Kdyžtak mě ještě někdo doplní nebo opraví.

k2

Souhlasim se vsim krome bezplatneho naroku na 5+1. Myslim ze na to magisterske to zustane (tedy minus tech odstudovanych 0,5roku) takze zustava 5,5 roku (11 semestru) bez poplatku za studium u mgr. Ale jisty si nejsem. Idealne si toto overit na studijnim oddeleni fakulty.

Jinak pro tazatelku: dejte si tez pozor na ukonceni studia pred jeho radnym dokoncenim. Pak by se ty roky "nascitaly zpetne" a poplatek za studium by vas neminul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]