Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návod na válec z papíru

Od: lucielucie* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Na matematiku máme úkol-udělat válec (i s dnem) z papíru (čtvrtky). Já si vůbec nevím rady, na netu jsem nenašla návod.. Jak udělat válec beze dna to vím, ale nevím, jak k tomu udělat to dno.. Pomozte mi prosíím :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Děláš si srandu?

Návod na válec z papíru
lucielucie*
hodnocení

srandu si opravdu nedělám. Tohle znám, ale nevim, jak to k sobě přidělám, o to mi jde

8ndra*

Buď to vystřihneš takhle, nebo podstavy a plášť zvlášť... až budeš střihat plášť, tak ho ustřihni o 5mm delší, na ten přesah dej lepidlo a stoč to dohromady. U podstav si u těch koleček udělej malý trojúhelníčky a pomocí těch to přilep k plášti... a nebo se zeptej rodičů, myslim, že budou vědět :).

nadne
hodnocení

0x

Ty podstavy udělejte o 2 cm v průměru větší. Uděláte to kružítkem tak, že nakreslíte dva soustředné kruhy (se stejným středem), jeden měnší s předepsaným poloměrem a druhý s poloměrem o 1 cm větším; toto udělejte 2 krát. V tom 1 cm mezikruží udělejte trojúhelníkové zuby tj. vystříhněte kousky o délce cca 1 až 2 cm tak, aby zbylé kousky měly špice směčující ven od středu. Taková jakoby "sluníčka" uděláte. A pak ty zoubky ohnete o 90° a vstrčíte je pomazané lepidlem dovnitř válce a přilepíte dno. S druhým "dnem" to půjde hůř, ale možná, že poslední zoubek můžete přilepit zvenku pláště, nebo nechat tak, nebude to vidět. Až ten válec ponesete do školy, dejte si ho do krabice, nebo ho obalte kouskem ohybatelné dektury, abyste si ho nepomačkala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]