Nejste přihlášen/a.
Hoj, píšu to sem spíš abyste mi řekly co si o tom myslíte nebo abyste si to aspoň přečetly protože to nemam komu říct ve škole na mě byly hnusný dva kluci. Já začla brečet, možná by si toho nikdo nevšiml kdyby se mě učitelka přes celou třídu nezačla ptát jestli je mi dobře a proč brečim. Pak si to nějak odvodila a začla asi 10 minut mluvit o šikaně takže jsem vypadala jak hysterka... mám hrozně nízké sebevědomí a už jsem těch nadávek (už skoro čtyři roky, už jsem kvůly tomu přešla i na druhou školu kde jsem teď ale stejně to neskončilo dokonce se mi zdá že je to ještě horší) od různých lidí slyšela tolik že mě rozhodí i jenom malá narážka. Teď když toho kluka potkam tak mi říká ať nebrečim atd... nejradši bych se propadla někam do země
Šikana je svinstvo. Jestli s ní máš špatné zkušenosti, nečekej, že se to jen mávnutím proutku změní. Máš v sobě zakódované chování vůči lidem, dětem,jelikož podvědomě čekáš, že ti ublíží. To není nic výjimečného, to prožívá většina šikanovaných. Jsi asi citlivější povahy a poprat se s tím ti bude trvat nějakou dobu. Nebuď za to na sebe naštvaná, vlastně za to svoj chování a brekot nemůžeš. A teďka, co můžeš pro sebe udělat. Jestliže se ti kluci jen smějí, neber to nějak osobně. Ve skutečnosti se jim můžeš i líbit, ale oni to dávají najevo takovým divným způsobem. Nebo tě jen tak zkouší, co vydržíš. Pozor je třeba si dát, aby toto chování zase nepřešlo v šikanu. Zvýšit si sebevědomí ti možná bude trvat nějakou dobu, ale jde to. Někdy, až se ti kluci budou zase smát nebo budu na tebe hnusní, přemož se a zkus ji vmetnout do tváře něco, čím bys je taky naštvala. Neboj se toho. Oni možná na to čekají. Když to zkusíš jednou, zjistíš, že to není až tak hrozné a může se ti stát, že tě kluci přestanou štvát. Ale musejí vidět, že se jich nebojíš. Já vím, lehce se mi to tu píše, ale věř, že máme se šikanou ve škole velké zkušenosti - moje dítko si tím taky prošlo.
Proc hysterka? Sikana je obecne vazna vec. Muzu ti poradit jen jedinou vec - vykasli se na to driv, nez se zblaznis. Co je ti po nejakych blbych klucich? At vrtaji, kdyz se jim chce, ty na to nesmis dat! Prestan se litovat, jaka jsi chudinka a jak jsou na tebe vsihcni hnusni, a zacni s tim neco delat. Pro zacatek staci na blby poznamky nereagovat a dal se usmivat. Nesklanej oci k zemi, ale divej se hrde pred sebe. Copak nemas zadnou hrdost, holka? Lidi, co se lituji, nechaji se ponizovat a chodi se sklopenou hlavou, jsou vetsinou tercem... protoze se nechaji. Nedej jim tu moznost!
Pocitej s tim, ze v zivote na tebe bude hnusna spoooooousta lidi. Budou jich mraky. Nenechej po sobe slapat, protoze ty mas na vic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.