Nejste přihlášen/a.
musí děti chodit v mateřské škole do poslední třídy "velikáčů"?
Vůbec není povinné, aby dítě chodilo do mateřské školy. Žila jsem v domnění, že musí navštěvovat školku alespoň poslední rok před nástupem do školy, ale dnes už to povinné není. Může nastoupit rovnou do školy.
Nám vloni dceru také nechtěli vzít do posledního ročníku školky, přestože jsme na to měli ze zákona nárok.
Už jsem odpovídala tady poradte.cz/... . Předškolní výchova povinná není.
Ptáte se , zda-li musí dítě chodit do třídy velikáčů. Pakli-že by v této měl pokračovat, měl by tam jít, ovšem kde je napsáno, že musí. Všechno je na domluvě. Zkuste se domluvit s paní ředitelkou, věřím, že by Vám vyšla vstříc. Trošku opačný případ, loni naše dcera neměla namířeno do velikáču, měla být ještě u mrňousků, po domluvě s paní ředitelkou jí tam vzali. Byla to třída angličtiny a my jsme to s ní chtěli zkusit, zatím ji to baví.
Příjemný den
St.
Předškolní výchova není povinná. Moje děti např. navštěvují soukromou školku, která ani není v evidenci školek. Na základní škole se nás nikdo neptal, zda chodilo dítě do školky a kam. Otázkou je, jestli je vhodné, aby dítě chodilo do školky - tady jsem stoprocentně pro. Ale povinné to není.
Jeden čas to povinné bylo,pak se to zrušilo.jak je to teď to opravdu nevím,ale tipovala bych,že ne.Vycházím z toho,že pokud něco nařídím (jako vláda) musím proto vytvořit také podmínky a ty tady nejsou.Babyboom a před lety houfně rušené školky,či třídy v nich.
Nicméně,já jsem oba syny ihned po skončení "mat.dovolené"do školky dala-kam taky s nimi,že ano musela jsem do práce,babička taky zaměstnané.A troufnu si tvrdit,že jsem dobře udělala,kluci bohatě rozvinuli slovní zásobu,osvojil isi chování v kolektivu,naučí se poslouchat učitelku...je toho víc,prostě máte-li možnost určitě dítě alespoň na ten poslední rok do školky dejte.Až bude školák,budete z toho těžit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.