Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AJ - maturita

Od: thomas* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, zítra maturuji, tak se chci zeptat jestli je tady někdo kdo už letos maturoval s AJ (ústní). Jak jste dopadli atd..., jestli se to dá, nebo jestli je to těžké. Docela mám z toho strach.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Zdravím a přeju hodně štěstí,

profilová, nebo státní část? Ta státní je docela v pohodě, ono se tam toho moc ani nestihne. Já chodím do třeťáku a u maturit jsme měli služby, neviděla jsem tam nic zákeřného. :) Akorát u toho porovnávání obrázků pár lidí zapomnělo používat fráze. Na třetí část se připravíš na potítku a čtvrtá část, ten dialog, to je prostě o každodenní angličtině. Záleží i na učiteli, ale neviděla jsem nikoho, kdo by zbytečně přitápěl pod kotlem.

asdf*
hodnocení

0x

Jo, já jsem dneska maturoval. Taháš jednu z 25 otázek, každá otázka obsahuje více podtémat (struktura je stejná - nejspíše vám ten ukázkový pracovní list ukazovali). U popisu obrázku je možno si vymyslet spousta věcí okolo, hodnotí se tam jen jazyk a ne obsahová správnost (tudíž si můžete vymyslet i různé věci okolo, které se toho přímo netýkají a obdržet plný počet bodů). Navíc ten časový limit pro povídání je opravdu velice velice malý. Na papír jsem si k obrázku udělal sedm poznámek (obecné body) a stěží jsem stačil dostat k okomentování třetí, natož abych řekl vše, co jsem chtěl. Když budete obrázky porovnávat soustřeďte se jen na zásadní rozdíly a nemusíte jich vymýšlet tolik. Nejvíce prostoru k vyjádření máte v části 2C, kde máte možnost produskutovat zadané téma v čase 1,5 minuty - zde jsem stihl okomentovat všechny své body, které jsme si k tomu na potítku napsal, proto bych se zaměřil spíše na tuto část. U rozhovoru spíše souhlaste s tím s kým mluvíte, pokud rozhovor začíná on, je pro vás pozice výhodnější. Navíc je to dialog, tudíž se můžete ptát i vy zkoušejícího na detaily a tak podobně - musí vám odpovědět a zabere to čas.

Obecná rada - mluvte klidně jednoduše, ale zkuste omezit chyby (vím, že se to říká lehce a těžko provádí) používáním třeba slovní zásoby, se kterou jste si jistý, nebo slovíčky a tématy, které jsou vám blíká.

Přeji hodně štěstí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]