Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
studuji na České zemědělské univerzitě a mám před sebou diplomovou práci. Nyní se snažím splnit zápočet. Mám napsat 12 str., které by obsahovaly úvod, cíl, metodiku a literarní rešerši. Našel by se někdo, kdo by mi poradil, jak napsat literarní rešerši? Nevím, zda to psát jako teorii pro diplomovou práci či jako citace.
Prosím poradte, spěchá.
Předem děkuji
To je takové trochu divné zadání, neboť "rešerše" je vlastně určitá kontinuální činnost (vyhledávání informací), literární r. je pak vyhledávání informací v příslušené literatuře. Pokud máte na 12 stránkách představit diplomku, tak je to docela oříšek - protože když vzpomenu na sebe, tak kdybych měla představit každou použitou knihu, na těch 12 stran se nevlezu, ne tak ještě úvod, stať... Takže já bych to viděla asi takto:
Napíšete, o čem bde DP pojednávat, možná i proč jste téma vybrala. To je úvod. Prostřední část bude obsahovat metodiku, to dává smysl - tj. jak a co budete zkoumat, popř. kde, s jakými pomůckami apod. No a do závěru napsat, čeho chcete prací dosáhnout a jak by se potažmo dala vyžít dál. No a pak k pramenům něco ve smyslu: budu používat zdroje z oblastí A, B, C, přičemž v oblasti C zejména zdroje cizojazyčné, neboť v čj se tématem nikdo nezabývá. V oblasti A se jedná o tituly: Novák, A. Blablabla s přehledem. Praha: Novákovo nakl., 2000. Takhle nějak prokličkujete obojím - popíšete zdroje, zároveň budete citovat.
A teď na to koukám znova a nevím, jestli jsem to vlastně pochopila dobře.. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.