Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká škola - prázdniny, tituly

Od: vysokaskola odpovědí: 4 změna:

dobrý den,

mám v plánu jít po střední škole na vysokou školu a moje otázka zní, jak je to u vysokých škol s prádninami? Kdy začíná školní rok, jaké prádniny(zda vůbec nějaké jsou) v průběhu roku vysokoškoláci mají, jestli to mají všechny vš stejné(sš mají prázdniny stejné kromě jarních, které jsou podle okresů).

Můj další dotaz se týká psaní titulů po ukončení vysoké školy. Píší se všechny tituly, které během studia získám, nebo jen ten nejvyšší? Dám příklad: Někdo vystuduje jenom na bakaláře, pak má titul Bc. Ale někdo pak pokračuje dále a má titul Mgr. Setkal jsem se také ale s tím, že někdo měl oba tituly - příklad Bc. Mgr. Jan Novák. Není to chyba?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

VŠ mají normální letní prázdniny, do semestru se nastupuje většinou koncem září či začátkem října. Pak se studuje, před Vánocemi začínají předtermíny zkoušek a celý leden bývá zkouškové, k čemuž se většinou váže i kus února. Letní semestr zpravidla začíná polovinou února a končí v druhé polovině května, kdy opět běží předtermíny a červen je vyhrazen pro zkoušky.

S tituly moc neporadím, ale obecně platí, že když člověk vystudoval Bc. a pokračoval Mgr. ve stejném oboru, získáním Mgr. se předchozí titul nahradil, takže se používá pouze Mgr. Dva tituly Bc. i Mgr. jsou možné v případě, že člověk získal oba dva tituly v jiných oborech.

abc*
hodnocení

0x

píše se jako první ten nejvyšší např. Ing. Bc. npor. Josef Novák mba (tady je to i s hodností)

abc*

viděl jsem např Mgr. et Mgr. Josef Novák

hezky je to popsané tady cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Klasické prázdniny jsou na vysoké v podstatě jen letní (+ od Vánoc do Nového roku)... na druhou stranu, když zvládnete všechny zkoušky v prvním termínu či předtermínu, můžete mít tyto prázdniny od června do září.

Co se týká titulů... pokud získáte více titulů (typicky Bc. + Mgr) ve stejném oboru, uvádí se ten vyšší, tedy Mgr. Pokud získáte dva tituly v různých oborech, uvádí se oba, tedy Bc. a Mgr. Pokud získáte dva stejně hodnotné tituly v různých oborech, pak se použivá latinské slovo et (=a), tedy např. Bc. et Bc. nebo Mgr. et Mgr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]