Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup z VOŠ na VŠ

Od: lennushqa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s přestupen z VOŠ na VŠ. Teď budu dokončovat druhý ročník VOŠ s ekonomickým zaměřením a chtěla bych to zkusit na vysokou. Chtěla bych do Prahy a na soukromou školu asi mít peníze nebudu. Nevíte jestli státní školy uznávají nějaké zkoušky? Aby mi aspoň rok uznali. Myslíte, že mám zkusit nějaké vysoké kontaktovat? :) díky za radu :) snad se někdo takový najde se zkušeností :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Pro uznání zkoušek budete muset předložit sylaby Vámi absolvovaných předmětů. Pokud příslušná katedra (vedoucí katedry) usoudí, že jste se naučila stejné učivo jako byste probírala na VŠ, známku uzná. Já osobně jsem se nesetkala s tím, že by někomu z VOŠ uznali předměty. Jinak u nás (UJEP Ústí nad Labem) se uznávají známky do stupně 2 a ne starší než 2 roky.

lidus*
hodnocení

2x

Jak píše Míša také neznám školu kde by známky z VOŠKY uznali pro VŠ. Osobně bych Vošku dostudovala a pak se teprve přihlásila na VŠ, zkuste zda by to eventuelně nešlo studovat souběžně, chybí vám 1 rok a jste DiS. to by byla škoda zahodit.

cocinkamichalka*

Vysoké školy totiž (podle mého názoru) předpokládají nižší náročnost předmětů na VOŠ, proto nechtějí předměty uznávat.

laraa

Pokud má voška smlouvu s VŠ, tak uznává předem zadané předměty a dokonce lze jít i na průměr z vošky místo ze střední...u mě uznávaly asi 4 předměty, se kterými byli s voškou dohodnuty :) Pak jen stačí zajít za vyučujícím na VŠ a říct, že jste z vošky, která má s nimi smlouvu na uznání těchto a těchto předmětů :) pokud s danou VŠ voška smlouvu nemá bude uznávání asi složitější :) Ale to je vše individuální podle školy ...každopádně určitě tě zkustě dál aspoň máte nějaké zkušenosti se zkouškama než lidé ze střední a víte jak to teochu probíhá...pro mě je dokonce vejška lehčí než voška...jelikož u nás na voš to hodně hrotili a všechny vyhazovali a hlavně ta docházka ...a na VŠ jsou povinný jen určitý cvičení a semináře ne jako na vošce sedět tam do úmoru :-D

buss
hodnocení

0x

A proč si nezajdeš, nezavoláš, nenapíšeš na tu konkrétní školu o kterou máš zájem a tam se nepoptáš? Ta jejich info bude přesná, ne zprostředkovaná. Též školský zákon je dobré si přečíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]