Nejste přihlášen/a.
Dobr večer,bereme zde soustavu kombinovaných rovnic,brali jsme to jednu hodinu a teď mám mít prezentaci o jednom příkladě...prosím nemohli byste mi pomoc alespoň s postupem,nevím si rady... Zde příklad:
2y-z=-1
x-y+z=4
X2+y2+z2=10...je to x nadruhou y nadruhou..ty tři příkllady je jedna celá rovnice... děkuju moc s pomocí
No přímočará cesta je z prvních dvou rovnic vypočítat dvě neznámé (třeba x a y ) pomocí té třetí, výsledek dosadit do té kvaratické a dostanu jednu kvadratickou sovniici pro jednu neznámou.
Patrně jde nějaký vtipný obrat, ale teď se mi o nechce vymýšlet. Možná zítra nebo po televizi.
ne prosim..stuj nechodď nikam:D...ale pořád nechápu že mi tady vychází 3 vysledky..a potíž mi dělá že dosadím do té linearni a vubec mi to nevychazi...to tez ..prosim pomoc.. ste jediny clovek:D
No ono těch výsledků bude víc, když je tam kvadratická rovnice. Ovšem tři je nějak moc, já na to trochu mrknu.
doplněno 11.05.11 23:09:Tak já jsem vypočítal x a z pomocí y: x = 3-y; z = 1 + 2y a když to dosatím do kvadratické rovnice, dostanu
0 = 6y^2-2y
tedy jedno řešení y = 0, x = 3, z = 1,
což kvadratické rovnici zjevně vyhovuje, a lineárním také. Druhé řešení je y = 1/3, x = 8/3, z = 5/3,
to už ověř sám. Kde se ti tam vzala 3 řešení, nevím; napiš svůj postup a budeme hledat spolu chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.