Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soustava kombinovanych rovnic

Od: diva* odpovědí: 3 změna:

Dobr večer,bereme zde soustavu kombinovaných rovnic,brali jsme to jednu hodinu a teď mám mít prezentaci o jednom příkladě...prosím nemohli byste mi pomoc alespoň s postupem,nevím si rady... Zde příklad:

2y-z=-1

x-y+z=4

X2+y2+z2=10...je to x nadruhou y nadruhou..ty tři příkllady je jedna celá rovnice... děkuju moc s pomocí:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No přímočará cesta je z prvních dvou rovnic vypočítat dvě neznámé (třeba x a y ) pomocí té třetí, výsledek dosadit do té kvaratické a dostanu jednu kvadratickou sovniici pro jednu neznámou.

Patrně jde nějaký vtipný obrat, ale teď se mi o nechce vymýšlet. Možná zítra nebo po televizi.

diva*
hodnocení

ne prosim..stuj nechodď nikam:D...ale pořád nechápu že mi tady vychází 3 vysledky..a potíž mi dělá že dosadím do té linearni a vubec mi to nevychazi...to tez ..prosim pomoc.. ste jediny clovek:D

No ono těch výsledků bude víc, když je tam kvadratická rovnice. Ovšem tři je nějak moc, já na to trochu mrknu.

doplněno 11.05.11 23:09:

Tak já jsem vypočítal x a z pomocí y: x = 3-y; z = 1 + 2y a když to dosatím do kvadratické rovnice, dostanu

0 = 6y^2-2y

tedy jedno řešení y = 0, x = 3, z = 1,

což kvadratické rovnici zjevně vyhovuje, a lineárním také. Druhé řešení je y = 1/3, x = 8/3, z = 5/3,

to už ověř sám. Kde se ti tam vzala 3 řešení, nevím; napiš svůj postup a budeme hledat spolu chybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]