Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo prosím, jaké jsou na této škole předměty v oboru pedagogika předškolního věku a jak vypadá závěrečná zkouška - absolutorium? Děkuji za odpovědi.
jak to může být podobné jako maturita, když je to zakončení vyšší odborné školy? Kdyby byly informace na stránkách školy, tak se neptám, ale seznam předmětů jsem tam opravdu nenašla
Podobne, ne stejne. Vsechny tezsi zkousky na VS a doufam, ze i na VOS jsou jako maturita. Absolutorium je podobne v tom, ze se musite naucit latku za vsechny roky studia, vytahnete si otazky a ustne je musite podat tak, aby se to komisi libilo. Uceni je akorat mozna vic a je specifictejsi, jinak stejny system.
Predmety na strankach nenajdete, ty se dozvite az v zari, mozna od nekho, kdo tam chodil drive. Ja mam maturitu v oboru predskolni a mimoskolni pedagogika, takze pouze mohu tipovat... pedagogika, psychologie a praxe je jasna. Praxe by mela urcite byt, ackoli vidim plno skol zamerene na ucitelstvi, odkud vylezou magistri a nevedi, co delat, protoze na zadnou praxi nikdy nechodili. Tez predpokladam, ze budete mit hudebku, vytvarku a telocvik. Proste to, co delaji deti ve skolce, abyste to ovladala.
Děkuji za odpověď víte, na školu se chce hlásit moje mamka (na dálkové studium), už nechce být nadále v kanclu (má střední ekonomickou školu) a chtěla začít pracovat s dětmi, jen má právě strach z hudebky a výtvarky... naše známá je ředitelkou ve školce a říkala, že některé holky práve střední nedokončily kvůli hře na hudební nástroj, což prý na VOŠ není až takový problém, nevíte o tom nějaké bližší info? mamka sice hrála jako malá několik let na klavír, ale i tak by to asi bylo hodně náročné si vše znovu oživovat (o výtvarce ani nemluvě - není na to zrovna talent
To mamku chvalim a podporuji, ze se snazi a chce delat skolu U nas na skole to bylo tak, ze od kazdeho predmetu bylo neco, na zaverecny rocnik si clovek volil svoji specializaci (hv, tv, vv). Do te doby musel umet vsechno. Studovala jsem tez dva roky PdF MU, kde hra na klavir byla jeden ze stezejnich predmetu. Sice nechapu, k cemu ucitelka v MS a ZS, ktera bude hrat pisnicky pro deti, potrebuje nejake etudy, ale budiz. Kdybych nevyletela z matiky, tak vyletim z klaviru, protoze narocnost byla silena (a to jsem z Hv maturovala a hraji na klavesy v kapele). Ale nutno dodat, ze jsem se nijak moc nepripravovala. Zahul to byl, to ano, ale spousta holek chodila na doucovani klavira a pak to mely v pohode
A vytvarku jsme samozrejme meli take, ale na zapocet ci zkousku jsme meli ukoly jako donest nejaky nacrt cehosi nebo vyrobit nejak malovanou loutku, to bylo v pohode
Vytvarka je relativne okrajovy predmet, na klavir se klade daleko vetsi duraz.
Máte pravdu předměty vypsané nejsou, pravděpodobně tam bude patřit pedagogika, didaktika, psychologie, environmentální výchova-asi jako na všech VOŠ a VŠ pedagogických s tímto oborem. Absolutorium je ústní zkouška a nějaká závěrečná písemná práce, tak když se vám nezamlouvá maturita tak tedy se to blíží Bc. státní zkoušce, získáte titul DiS. Co přesně je obsahem vám jistě za 3 roky studia řeknou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.