Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vše o cvrčkovi polním

Od: dody® odpovědí: 5 změna:

Prosím nevíte nějakou zajímavost o cvrčkovi polním?

výtka
Upozornění od sys clayman 09. 05. 2011 21:41:10
Mohla by se otázka jmenovat jinak než " Děkuji všem co od/..." , že už přejmenovávám asi 4. otázku se stejným předmětem mě opravdu začíná vadit!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Je to nas nejvetsi druh cvrcka, jako jediny si hloubi "nory", ozyva se velmi specifickym hlasitym cvrkanim, ktere prechazi misty az do tvz. zpevu, do hodne hlasiteho cvrkotu.:)

dobraduse
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Jinak, jako kluci jsme je chytali. Naučil mne to kamarád.On ten cvrček má takovou noru, před ní si vydupe plac a na něm cvrká. Těžko ho vidět, když se blížím, zajede do nory a je tihoc. Ale když jsem v klidu počkal, zase vylezl a umožnil mi popjít blíž, až jsem uviěl tu díru z pláckem. No a pak jsem tam ztrčil stáblo trávy. On má cvrčen v noře zadeček ven a tohle ho lechtá, tak vyleze pozpátku a je můj.

(Chvíli jsem ho měl mezi okny, na trávě, a poak jsem ho pustil

lidus*
hodnocení

0x

Zadám-li do vyhledávače tak mi vyběhne hafo informací. Já si z dětství z knížky Ferda mravenec pamatuju, že cvrček fidlá na housličky.

reeve*

To si pamatujete špatně! V té knize cvrček poslouchá rádio.

doplněno 10.05.11 22:36:

Ne, víc do této diskuse opravdu nenapíšu, přestože jsem několik druhů cvrčků doma choval, včetně cvrčka polního. Kdykoliv se tu někdo zeptá na tak snadno vyhledatelnou informaci a obratem se mu dostane kýžené odpověď, vždycky si trpně pomyslím něco o medvědí službě. Kdyby někdo sháněl informace o plžojedu rákosním, prosím. To chápu. Ale o cvrčku polním...

Teď už jen čekám, až si tu někdo vyžádá informace o České republice nebo bude chtít vědět, jak vypadá kopretina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]