Nejste přihlášen/a.
Tak snad přes tangentu, ne? To 1.4 je doufám úkos, čili geometricky poměr protilehlé ku přilehlé, čili tangenta hledaného úhlu.
goniometrické funkce nejsou moje silná stránka nešlo by napsat jak to spočítat nebo aspon nějaký vzorec
doplněno 08.05.11 17:45:jinak k tomu nic víc nevim jeto technický výkres a musím podle něj udělat v solid works díl.
Tak technické kreslení není přesně můj obor, ale tady, domnívám se, by mělo být jasné, že ten poměr 1:4 (myslím, že se mu říká úkos) je poměr (15-s): l podle označení, které jsem se pokusil doplnit (trochu neuměle) v přiloženém obrázku. No a když ze podíváte na matweb.cz/... a najdete si tam (v odstavci PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK), co je to tangenta, zjistíte, že 1:4 je právě tangenta hledaného úhlu (tg (alfa) = 1:4 = 0,25). No a teď si musíte vzít tabulky a k té tangentě tam ten hledaný úhel najít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.