Dříve existovala střední knihovnická škola, ta dnes není, takže nějaké střední všeobecné vzdělání a potom Vyšší odborná škola informačních služeb (VOŠIS). Potom vysokoškolské vzdělání v rámci filozofické fakulty. Straková
tlw*
Děkuju, našla jsem, že knihovnická škola je v Brně, ale asi už jich moc nebude...
Moje máma je knihovnice a má strojní průmyslovku .
stracena*
Ale slečna se ptala na studia. Já pracuju v různých knihovnách už hodně dlouho a vím, že ne všichni (všechny) mají knihovnické vzdělání. Je to hlavně o tom, mít rád lidi a rád s nimi pracovat. Stracena
Dobrý den. Středoškolské knihovnické vzdělání je možné absolvovat na Střední škole obchodu, služeb a řemesel a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoužky v Táboře. Přesný název oboru je Knihovnické a informační systémy a služby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.