Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou školu - na co se zaměřit

Od: tomass* odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer,
color:black"> jsem v deváté třídě a rozhoduji se, na jakou mám jít střední školu. Jsem rozhodnut, že chci na gymnázium. Dělal jsem přijímačky na dvě gymnázia a v obou případech jsem byl do první patnáctky, jenže se nemohu rozhodnout na které jít. Po gymnáziu bych chtěl jít studovat medicínu.
color:black"> Mohli by jste mi prosím Vás poradit podle kterých kritérií bych se měl rozhodovat?
color:black"> A také bych se ještě chtěl zeptat, nevíte jestli si gymnázia nějak archivují na jaké VŠ se hlásili jejich studenti a jestli se na ně dostali?
color:black">Předem diky všem za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Gymnázia by měla být v podstatě stejná. Zkus se podívat na jejich weby a podívat se, jestli mají nějaký rozdíl v hodinových dotacích předmětů, které budeš na medicínu potřebovat, a jakou mají nabídku volitelných předmětů a třeba i cizích jazyků, ty se hodí vždy. :) Ale asi budou ty rozvrhy stejné nebo hodně hodně podobné.

Jinak bych dala na celkový dojem, který na tebe škola dělá (byls na dni otevřených dveří? :)), nebo bych se zkusila zeptat studentů, kteří na těch školách studují. :)

Archivovat to bohužel nejspíš nebudou, ale ve statistikách by mohli mít úspěšnost při přijímacím řízení.

Správnou volbu přeji *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]