Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím jak si mám vybrat SŠ?

Od: adamskola odpovědí: 6 změna:

Ahoj jsem v 9.třídě a potřeboval bych si vybrat SŠ :
-dobře to umím s PC (ale na počítače nechci)
-angličtina a ostatne cizi jazyky mi moc nejdou
-chtěl bych mít svůj obchod (starat se o příjem a objednávání zboží a tyhle serepetičky)
-chtěl jsem něco jako účetní(počítat průměrný roční profit pro nějaké obchody a dělat toho chlapa co se valí v dokumentech a počítá)
Vůbec nevím na jakou školu jít EKONOMICKÁ,TECHNICKÁ,OBCHODNÍ,?
Prosím PORADTE.CZ
Budu moc vděčný

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

No, podle popisu ideální kandidát obchodní akademie či podobné sš ekonomického zaměření. Záleží taky, odkud jsi a kterou školu bys měl třeba (nej-)blíž.

doplněno 26.04.11 17:44:

Ještě mě napadá, s rodiči ses neradil? A přihlášku už sis přece musel dávno podat, ne? (Nebo je to do konce dubna?) Taky byste měli mít ve škole výchovnou poradkyni, která by ti měla trochu pomoct ujasnit si, na kterou školu se zaměřit. Nebo si nechat udělat v pedagogickopsychologické poradně takový "test", pohovor, ze kterého odborník pozná, na co máš vlohy, na co ne apod.

fiik*
hodnocení

0x

Hele jestli máš možnost si dát 3 přihlášky tak si dej na informační a komunikační technologie. A nebo na naký margetinogový obor jestli chyš byt něco jako prodavač ale ve vlastním obchodu. JEstli ti de dobře matika tak tak ekonomika a podnikání.

taktaktak
hodnocení

0x

Ono je to dnes jedno, na kterou SŠ jít. Nejlepší je, když Tě Tvůj otec podnikatel zaměstná ve své firmě. Pokud není podnikatel, nebo Tě zaměstnat nemůže, tak musíš jít na učební obor nebo na SŠ s maturitou. Pak záleží na tom, která škola Tě přijme, ale to není teď problém. Po vyučení nebo po maturitě Tě zase musí někdo zaměstnat. Pokud tě nezaměstná, musíš jít studovat VŠ, a zas je jedno, kterou, protože ze žádné po promoci nemáš jistotu, že Tě někdo do zaměstnání přijme a mnoho lidí i po promoci zůstává nezaměstnaných a bez finančních prostředků. Nejlépe se domnívám, že je přihlásit se na pedagogickou školu, protože: žáků hodně, učitelů málo a mají jisté pěkné cca =20000,-platy a k tomu nejméně 2 měsíce ročně prázdniny.Další výhoda: učitel je státní zaměstnanec a tam nebývá zvykem, aby mu zrušili pracovní poměr ve zkušební době (3 měsíce) bez uvedení důvodu, což se v průmyslových firmách běžně děje. A z toho "učitelování" můžeš pak vždycky zdrhnout, když Tě to začne nudit.

myse*
hodnocení

0x

Obchodní akademine nebo střední podnikatelská

ALE - přihlášky se dávaly kolem 15. března a nyní už chodí výsledky přijímacího řízení.

Takže na co se ptáte je nesmysl, nebo nejste v devítce a nebo vybíráte mezi třemi kam vás vybrali?

eulalie*
hodnocení

0x

Viděla bych to na ekonomickou školu, obchodní akedemii, ekonomické lyceum, podnikatelskou školu... Na střední škole se cizím jazykům nevyhnete, většinou tam bývají dva. Ale není to už trošku pozdě nyní vybírat střední školu, když už se na ně zrovna dělají přijímačky?

imsorry*
hodnocení

0x

A není trochu pozdě? :) Já pracuju ve Varech na SŠ a máme tu maturitní obor Ekonomika a podnikání (dřív se to jmenovalo Management obchodu) - to by bylo něco pro tebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]