Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filmové hvězdy

Od: stary* odpovědí: 4 změna:

Mám udělat seminární práci na filmové hvězdy - jak je Hollywood "vyrábí" a také rozdělit největší filmové hvězdy do desetiletí...zvládl jsem 20,30,40. léta a jsem v koncích nemám materiály a vůbec jak je seřadit...nemáte někdo nějaký typ či nápad, odkaz jak to šlo dál...? Tápu a herce minulého století vůbec neznám...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Podle ceny Oskarů předávaných Americkou filmovou akademií v jednotlivých letech jednotlivých desetiletích se dají vystopovat filmové hvězdy. Asi bych se odpíchla od tohoto.

stary*
hodnocení

Děkuji...jinak rád uslyším i tipy, kdo vám utkvěl v jednotlivých desetiletích v paměti...

eulalie*
hodnocení

2x

50. léta - Ginna Lollobrigida, Sofia Loren (ale ty jsou spíše Evropanky, Italky), Clark Gable. 60. léta - Gregory Peck, Audrey Hepburn, Roger Moore, James Dean, možná i Elvis Presley. 70. léta - Alain Delon, Belmondo, Jean Gabin (ten ale patří i do minulých desetiletí - Francouzi. Později pak Sean Connery, Kevin Kostner, Pierce Brosnan, Bruce Willis, Goldbergová, Sandra Bullock, Jodie Foster, Dustin Hoffman, Tom Hanks a dalo by se najít další. Akorát ty nejmodernější to neznám už nikoho - jen snad Leonardo Di Caprio, Orlando Bloom, no zase jedu podle filmů - Pán Prstenů, Piráti z karibiku, Harry Potter...

stary*
hodnocení

děkuji, parádní seznam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]