Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat o prázdninách jedu do Belgie a chtěl bych se naučit holandštinu aspoň nějaké základy ale na netu jsem nic nenašel neporadil by mi někdo? Moc děkuji
"davidhakl", záleží, kam do Belgie pojedete. Buď na sever, kde se mluví vlámsky, Nebo na jih, kde jsou převážně Valóni. Jinak v Belgii se domluvíte německy, francouzky a vlámsky, všechny tyto jazyky jsou úřední a nebo anglicky. - stařenka
doplněno 22.04.11 21:50:Radku, já neopisovala, jen jezdím do Belgie téměř již 20 let.
sháním slovník vlámsko(holandsko) - český, ale u nás v knize mně nabídli jen tlustou knihu. Prosím o radu kde koupit něco menšího. Děkuji
"efca", musím Vás zklamat, ale těžko budete něco podobného shánět. Dcera má státní zkoušku z Vlámštiny a vím, jak obtížně si zaopatřovala materiál. Nyní je již přece něco k sehnání, ale jak píšete, jen tlusté slovníky. Ale v pophodě se domluvíte, německy nebo anglicky a také francouzky. - stařenka
Před cca 3 lety jsem odjížděla na dva a kousek do Holandska a také sháněla slovník. Nějaký, abych se příliš nevláčela (jela jsem bus-vlak-bus). Skončila jsem se dvěma bichlemi, každá má asi tak kilo, protože oboustranný slovník v jednom neexistuje (pokud vím, nic se nezměnilo). Inu co, sice jsem se domluvila perfektně anglicky, ale ten slovník se, marná sláva, hodí. Ještě bych možná doporučila, jestli se tam chystáte, vydržte s nákupem až tam. Na místě lze koupit dost slovníků AJ-NL-AJ, menších, přehlednějších. Jsou ale mnohem dražší než ty české bichle...
co se chceš učit a kam vlastně jedeš? Belgie a Nizozemsko (Holandsko) jsou vedle sebe, ovšem řeči jsou to rozdílné.
Neříkám, že je to nemožné nebo špatné, ale já bych se jel učit řeč do země ve které se jí mluví. Tohle mi přijde jako jet se učit angličtinu do Francie.
Pokud je pravda ta holandština tak zkus jazykove-kurzy24.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.