Zdravím potřeboval bych opravdu co nejrychlejší řešení slovní úlohy z bělouna rovnici a výpočet. Zadání :Dvě různá nákladní auta by společně navozila stavební materiál za 6 hodin.Po 4 hodinách však bylo první auto převedeno na jinou práci a druhé auto vozilo materiál ještě 6 hodin.Za kolik hodin by stavební materiál navozilo první auto a za kolik hodin druhé auto? Opravdu je to důležité pls co nejdříve.
prosím můžeš to spočítat já nevím co mám dosadit za A a co za B? potřebuju to minimálně do zitřka do 7 hodin ráno prosímtě zkus to ide mi o známku. jo a vysledek je v zadu první auto by to nabvozilo za 9 hodin a druhé za 18 hodin fakt moc díky.
A co chceš dál počítat? Výsledky máš (a jsou dokonce dobré). Teď už stačí si z první rovnice vyjádřit "A " a dosadit do druhé. A - je množství, kolik toho první auto uveze za hodinu B - je množství, kolik toho druhé auto uveze za hodinu X - je všechen materiál
6*A + 6*B = X 6*(A+B)=x A+B=X/6 A=X/6-B tento výsledek se dosadí do druhé rovnice: 4*A + 10*B = X A dostane se: 4*(X/6-B)+B*10=X 4X/6-4B+B*10=X 4X/6+6B=X /*6 4X+36B=6X /-4X 36B=2X X=18B A druhej už zvládneš sám
myslím, že nejde o konkrétní příklad, ale o to, naučit se počítat soustavu 2 rovnic o 2 nezmámých... raději mrkni do učebnice a neuč se jeden příklad jak básničku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.