Dobrý den, poraďte prosím, jak se zachovat: syn končí 2. ročník kytary v ZUŠ, já sama hudební vzdělání nemám, takže nemohu posoudit, jestli hraje dobře nebo je talentovaný, ale dosud měl na vysvědčení jedničky a bude je mít i nyní. Učitelka však už od přípravky na něj i jiné děti, které má nebo měla ve své třídě (některé již studium vzdaly), křičí při každé hodině. Kdykoli něco neví, zapomene nebo nedovede, vždy na něj křičí a při poslední hodině to korunovala plácnutím do hlavy. Syn plakal, prý mu dala kapesník a řekla, že to přehnala, že byla rozčilená. Fakt je, že v ZUŠ je učitel vždy se svým žákem ve třídě sám, takže nelze s určitostí tvrdit, co se ve třídách děje. Já teď nevím, zda promluvit s ní nebo s ředitelem, ale všechno vlastně dopadne špatně, protože to může skončit zřejmě jen tak, že syn v ZUŠ skončí. Nebudu tady ani vysvětlovat, kolik úsilí a času nás studium stálo a jaká je škoda zahodit (zřejmě) talent dítěte kvůli podivné povaze učitelky (předpokládám, že vyučující v ZUŠ pedagogické vzdělání nemají). Jde o to, že syn má z každé hodiny obavy ačkoli je připravený dobře a neumím si představit, že by tam vydržel dalších několik let při tomto zacházení. Několikrát jsem ve škole byla, výuka samozřejmě proběhla bez problémů, ZUŠ navštěvuje i náš druhý syn (dvojče), studuje klavír a má učitelku přímo skvělou, největší trest pro něj je, když mu paní učitelka řekne, že se na něj zlobí, nikdy na něj ani nezvýšila hlas, on ji má moc rád a pro jeho brášku je dost bolestné, že on to štěstí neměl.
Změňte učitele hudby, nebo syna nechejte soukromému učiteli, případně změňte nástroj. Eventualitou rovněž je, že budete vy, nebo třeba babička chodit se svým synem na hodiny, dokud se to nezklidní. Narazili-li jste na semetriku, smůla. Bohužel často platí, že učitel je povolání, učitelka diagnóza. Ta vaše má zřejmě osobní problémy nebo trpí syndromem vyhoření osobnosti, což se následně promítá do výuky. Pokud situaci nedokáže vyřešit vedení ZUŠ, nemáte žádné páky. Hezký den.
kytara
Moc Vám děkuji, každá rada zvenčí je dobrá, aby člověk získal nadhled...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.