Nejste přihlášen/a.
Dobrý den poradil by mi někdo co je lepší? jestli gmnásium nebo obchodka? Konkrétně Obchodní akademie pařížská ústí nad labem a gymnázium v lovosicích. Někdo říká že na obchodce je prý primitivní matematika. Pro mě by byla asi lepší do života obchodka ale zajímaly by mě i vaše zkušenosti
děkuji
Jinak sem kluk
Pokud plánuješ VŠ, tak ber gympl - dostaneš výbornou přípravu na VŠ.
Pokud si nejseš jistý, tak vyber obchodku - bude o něco lehčí a můžeš potom taky pokračovat na VŠ.
Hlavně pokud zvolíš gympl, je vysoká nevyhnutelná.
Jelikož maturita z gymplu dnes vůbec nikoho nezajímá, oproti maturitě ze SOŠ.
Gymnázium je pro ty, co chtějí studovat vysokou školu a vědí, že na to mají. Dost mých spolužáků šlo ze základky na gympl a nedostali se na vysokou ani na vyšší, takže teď mají pouze všeobecné vzdělání. Pokud víš, že by tě obchodka bavila, nebo že by ses chtěl vydat tímhle směrem, asi bych zvolila tu obchodku. Budeš za ty 4 roky umět alespoň něco a cesta na vysokou se ti také neuzavře, ovšem ani ta pracovat v oboru.
doplněno 17.04.11 17:42:Ovšem tím nechci shazovat gymnázia, je to pouze můj pohled na věc.
Taky se hlásím tento rok na sš. Rozhodně bych volil obchodku. Nevím jak ty, ale já třeba nevím jak na tom budu za 4 roky jestli budu moct jít na vysokou ať už z finančních nebo zdravotních důvodů. Z obchodky budeš moct jít taky na vysokou. Pár lidí co byli na gymplu znám. Jeden z nich šel třeba na VUT (informatika) a byl celkem v háji. Vůbec nevěděl o co tam de. Pokud víš co chceš dělat tak si vyber školu s tím zaměřením. Gympl je dobrá věc ale jenom pokud nevíš co chceš dělat a chceš na vysokou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.