Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zlepšení paměti?

Od: dexter* odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se zeptat zda nemáte zkušenosti s nějakými potravinovými doplňky na zlepšení paměti? ...trápí mě, že mám krátkodobou pamět - a vše co se naučím-za pár dní se mi vypaří!*zed* maturitu sice skládám příští rok, ale připravuju se už samozřejmě 3.ročník...učivo se pořád vrší ...až mi jde z toho hlava kolem. Kéž by to bylo tak jednoduché - a nějak ty znalosti se daly narvat do hlavy. Často slýchavám o nějakých prášcích ...- - tak nevíte? ...jinak mi zbývá co říkal Lenin: učit se, učit se, učit se

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pocit vypaření vědomostí je normální, ale každý si něco z toho pamatuje. Prášky bych nezkoušel

lidka*
hodnocení

0x

Dexter, vykašli se na prášky a trošku víc se soustřeď na učení. Já bych spíš řekla, vytěsni z hlavy zbytečnosti, ať máš na učení v mozku volnou kapacitu. :D Je to už sice hodně dlouho, kdy jsem byla před maturitou, ovšem podstata učení je skoro stejná. Navíc máte nádherné možnosti, o kterých se nám ani nesnilo. *tanec* Ale ani tenkrát jsem nebiflovala, ale snažila se pochopit podstatu věci. To je potom záruka, že si na něco vzpomeneš a určitě ze sebe něco vypravíš. No a s čím máš problém, udělej si výpisky na počítači - tím se budeš jednak učit, ale když bude potřeba, tak to hlavní budeš mít při ruce. Proto ani neodsuzuji vlastnoruční taháky, protože tím se zároveň člověk učí a opakuje, co mu dělá problém. Krásně jsi nazval předmět příspěvku. *palec*

des*
hodnocení

0x

Lenin říkal učit se,3xposobě ,náš Franta říkal blb blbem zůstane,jinak na mozkové závity je Ginko Biloba .

georges*

Jo, to říkal když viděl Stalinovo vysvědčení. Ale tazateli bych doporučil doplněk DMAE, někdy nazývaný deanol.

prozdravi.cz/...

zhubnu.cz/...

lekarna.cz/...

Jinak to mají běžně i v některých lékárnách, nejspíš jen ve větších městech.

hodnocení

0x

Před časem byl proveden experiment. Jedna skupina studentů si 3x přečetla text a pak se jej 1x snažila reprodukovat "z hlavy". Druhá skupina si 1x přečetla text a 3x za sebou se snažila jej vybavit. Druhý den experimentátoři ověřovali, kolik nastudované látky v hlavách studentů zůstalo. Zjistilo se, že druhá skupina byla mnohem úspěšnější, než první.

Jo, tak se taky učím - proletím text a pak se ho znažím nějak vybavit několikrát za sebou. A až už skutečně nevím, co bylo dál, tak si to přečtu znova. Jde mi to líp, než kdybych hodinu čučela do papírů a nic z toho...

Ona je to sice větší dřina, ale výsledek se dostaví *uspech*

jope
hodnocení

0x

Rybí tuk :) říkala mi to doktorka :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]