Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická dokumentace - kótování

Od: mt odpovědí: 11 změna:

Zdravím,pomohl by mi někdo s technickou dokumentací?
Za úkol máme první předmět okótovat a pod něj udělat půdorys.
Snažil jsem se,ale mám to špatně. Nejlepší by bylo,kdyby to někdo udělal a ukázal mi,jak to má být správně.
Velmi děkuji

Technická dokumentace - kótování

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

co neni jasny

Technická dokumentace - kótování #2
patronka*

Nárys nekoresponduje s půdorysem. Po pravé straně půdorysu jsou viditelné dvě hrany, ale dle předloženého nárysu je viditelná jen jedna. Pravá strana by musela být zkosena z obou stran dovnitř a horní hrana blíž k otvoru než spodní. Zkosení stran by se promítlo až u bokorysu. Tak to aspoň vidím já. Patronka

doplněno 16.04.11 13:44:

Odvolávám, jdu raději dělat něco užitečnějšího. Patronka

doplněno 16.04.11 17:09:

Stejně mi to nějak neštymuje. Patronka

Technická dokumentace - kótování #3

ano,máte pravdu,je to čára navíc. :(

patronka*

pro miramira : Dík, už jsem chtěla požádat kartagince o rozluštění, když jsi nereagoval. Stejně mne ale zajímá, v jakém programu jsi to kreslil. Já bych něco podobného občas potřebovala, ale aby se dalo kreslit i ve 3D. Kupovat si ale nějaký profi program nemá pro mne smysl. Děkuji ( vykat mi nemusíš, když já už začala s tykáním). Patronka

Videl bych to na AutoCAD.

Sice je to prekotovane, ale verim, ze je to proto, aby se ukazali ruzne moznosti kotovani.

Krome zminene hrany je tam navic i kriz v hranate dire.

ladinpraha*
hodnocení

0x

propojeni.cz/...

doplněno 14.04.11 17:31:

cs.wikipedia.org/...

mt
hodnocení

hmm,to mi ale nepomůže,učebnici mám taky.
spíš jsem chtěl,někoho ochotnýho,kdo by to zkusil.

mt
hodnocení

vždyť,ale přesně tohle mám a učitelka mi řekla,že to neni dobře. (nemyslím teď ty kóty)

Zadny kriz ani uhlopricka, nic. Z bokorysu je jasne videt, ze je to dira skrz, takze tam nema zadny kriz co delat.

Komin to asi nebude;) (pro Patronku)

Krome toho, ze jsi to mel tedy tyto dve veci spatne nakresleny a nezakotovany bych jako hlavni hrich, videl to, ze jsi kotoval k neviditelnym hranam (to je na sibenici).

mt
hodnocení

jo už na tom pracuji. Všem děkuji,hlavně Axusi a miramira

patronka*

Máš to stejně špatně jako miramira. Tys nečetl celou diskuzi? Axus upozornil i na kříž ve čtvercovém otvoru, to nevím jak se značí teď, ale kdysi tam byla jen úhlopříčka a z toho jeden trojúhelník vyčerněný. Jenže já jsem stavař a tam se tak značily komíny. Po pravé straně půdorysu jsou dvě čáry a patří tam jen jedna - viz můj dotaz se šipkou výše. Tys odjel na víkend a nás dospěláky jsi nechal za sebe řešit úkol. Tak sem teď dej svůj obrázek opravený a správně okótovaný, ještě jednou to můžeme posoudit. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]