Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kde dodělat maturitu?

Od: pocahontas361* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, ráda bych Vas touto formou pozadala o pomoc a rady. V roce 2008/2009 jsem ukoncila 4. rocnik gymnazia(mam vysvedceni)

U maturity jsem ale nebyla z duvodu nemoci a náhradní termin jsme jiz neresili.

Bohuzel je to uz doba a ja se v soucasne legislative nevyznam. Byla jsem posledni rocnik, kde statni maturita nebyla.

Rada bych si ji ted dodelala, ale nejsem si jista jestli to vubec lze a pripadne kde. Na skole kde jsem studovala nebo mohu na jine? Zitra je pry posledni den na podani prihlasek tak zkousim, jestli mate nekdo informace z oboru jak v teto veci postupovat.

Dekuji Irča

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

3x

Nejlépe pro vás by bylo obrátit se na školu, kde jste ukončila 4. ročník a zítra tam podat přihlášku.

Maturitní zkoušku lze vykonat nejpozději do 5 let od úspěšného ukončení posledního ročníku vzdělávání ve střední škole.

Přihlášku k maturitní zkoušce je nutno podat řediteli školy nejpozději do 1. prosince pro jarní zkušební období.

pocahontas361*

Moc dekuji. Je moznost delat maturitu i na jine skole? Mam z toho hrozny stres a obavy jak se na me bude nahlizet. Jinak nevim, jestli jsem to psala. Jedna se o gymnazium. co se stane, kdyz bych to neudelala? Pak se opakuje ctvrty rocnik, nebo jaky je postup kdyz to clovek do 5 let neudela. Nejsem z Prahy, ale v nejhorsim pripade me napadlo jedno prazske karlinske gymnazium kde se da studovat dalkove.

dekuji za rady

iz*

Jako první rozhodně zkuste školu, na níž jste ukončila 4. ročník, tam je šance složit )úspěšně maturitu nejvyšší.

Obáváte-li se toho, "jak se na Vás budou dívat", pak vězte, že na jiných školách to bude horší (mohou se domýšlet nejrůznější důvody, proč jste studium řádně nedokončila na původní škole).

Nevidím důvod, proč byste neměla maturitu složit. A nemá smysl "řešit co by, kdyby"...

ladaadal*
hodnocení

0x

No to se o to zajímáš brzy, jestli je zítra poslední den. Zavolal bych v první řadě na školu, kde jsi studovala, určitě ti poraděj.

doplněno 29.11.12 18:15:

Jen je zvláštní, že syn bude podávat přihlášky až v únoru. To by jedině musely mít jinak studenti, kteří si to chtějí dodělat při zaměstnání, ale že by o tolik? Nebo jsi dělala nějakou konzervu? Teď někdy se odevzdávaly přihlášky na školy, kam se skládají talentovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]