Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Nemáte někdo nějaké typy, jak se donutit učit do školy? Já když vím, že budem psát, tak se k tomu někdy dokopu, ale když prostě se chci učit třeba do předu něco (není to nutné) tak to prostě nedokážu.. I když prostě chci, tak nemůžu :D Sice si k tomu sednu, ale nedokážu se soustředit a nic.. Poradíte mi?
Taky sem s tím měl ze začátku problém. Pořád sem seděl u komplu, pařil hry, a učit se mě nechtělo. Učil sem se jen když byla nějaká ta písemka. Tak sem to vyřešil takto: Každý den si vyčlením večer jednu hodinu, vypnu počítač, televizu a mobil, zavřu si dveře od pokoje, otevřu sešit a čtu si to. Nikdy sem tomu nevěřil, ale opravdu to stačí. Když mě potom někdo někdy vyvolá nečekaně k tabuli, Tak to sice není za 1 nebo za 2, ale většinou dostanu 3 nebo 4. A na to, že sem minulý rok propadal, tak teď su ve třídě mezí 5-ti nejlepšími. Příští rok mě čeká státní maturita a popravdě se toho dost bojím. Řekl sem si, zkousím, jestli se vydržím učit nějaký den třeba místo jedné hodiny 5 hodin (před maturitou to budu potřebovat) a úplně v pohodě, Takže stačí všechno vypnou, doporučuji se taky i najíst a napit (ale ne moc), sednout si, udělat si pohodlí a ponořit se do toho.
Já na to jdu takhle. Řeknu si, že se chci zlepšit a že chci mít lepší známky než spolužačky. A tak se učím. Sice u toho nevydržím dýl jak hodinu, ale aspoň u něčeho to pomáhá. Zkus na to jít soutěživě A nebo pak můžeš zkusit si sednout, vypnout cokoliv rušivýho (telka, počítač), pustit si klidnou vážnou hudbu, která prej celkem pomáhá, a učit se. Je to nuda, ale vem si, když se nebudeš učit, budeš hlupák a nebudeš mít dobrou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.