Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohl by mi někdo pomoct s příkladem?Děkuji

Od: saaamage* odpovědí: 3 změna:

prosím o pomoc s řešením tohoto příkladu:

Anežka nasbírá kyblík borůvek za dvě hodiny. Pepa za každou hodinu naplní jednu třetinu kyblíku. Za jak dlouho by naplnili až po okraj jeden kyblík společně?

Předem děkuji za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stanov rychlosti obou sběračů v "kyblících za hodinu", sečti a získáš rychlost sběračského dua.

doplněno 10.04.11 18:12:

Noten postup jsem právě napsal. Konkrétně: Pepa nasbírá za hodinu 1/3 (kyblíku) anežka za dvě hodiny kyblík, čili za hodinu 1/2, společně za hodinu nasbírají 1/3 + 1/2 = 5/6. No a když je to tak, za kolik nasbírají rovný kyblík?

Mělo by to být vidět, ale ještě poradím: za hodinu nasbírají těch 5/6, za x hodin x*5/6. Jaké je x, aby x*5/6 bylo jedna? (* znamená násobení.)

saaamage*
hodnocení

Děkuji, ale nešlo by to předvést přímo na příkladu. Vím že to má vyjít za jednu a jednu pětunu hodiny ale mě se jedná hlavně o ten postup

Omlouvám se za překlepy, ještě jednou:

Ten postup jsem přece napsal. Konkrétně: Pepa nasbírá za hodinu 1/3 (kyblíku), Anežka za dvě hodiny kyblík, čili za hodinu 1/2, společně za hodinu nasbírají 1/3 + 1/2 = 5/6. No a když je to tak, za kolik nasbírají rovný kyblík?
Mělo by to být vidět, ale ještě poradím: za hodinu nasbírají těch 5/6, za x hodin x*5/6. Jaké je x, aby x*5/6 bylo jedna? (* znamená násobení.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]