Nejste přihlášen/a.
prosím o pomoc s řešením tohoto příkladu:
Anežka nasbírá kyblík borůvek za dvě hodiny. Pepa za každou hodinu naplní jednu třetinu kyblíku. Za jak dlouho by naplnili až po okraj jeden kyblík společně?
Předem děkuji za pomoc.
Stanov rychlosti obou sběračů v "kyblících za hodinu", sečti a získáš rychlost sběračského dua.
doplněno 10.04.11 18:12:Noten postup jsem právě napsal. Konkrétně: Pepa nasbírá za hodinu 1/3 (kyblíku) anežka za dvě hodiny kyblík, čili za hodinu 1/2, společně za hodinu nasbírají 1/3 + 1/2 = 5/6. No a když je to tak, za kolik nasbírají rovný kyblík?
Mělo by to být vidět, ale ještě poradím: za hodinu nasbírají těch 5/6, za x hodin x*5/6. Jaké je x, aby x*5/6 bylo jedna? (* znamená násobení.)
Děkuji, ale nešlo by to předvést přímo na příkladu. Vím že to má vyjít za jednu a jednu pětunu hodiny ale mě se jedná hlavně o ten postup
Omlouvám se za překlepy, ještě jednou:
Ten postup jsem přece napsal. Konkrétně: Pepa nasbírá za hodinu 1/3 (kyblíku), Anežka za dvě hodiny kyblík, čili za hodinu 1/2, společně za hodinu nasbírají 1/3 + 1/2 = 5/6. No a když je to tak, za kolik nasbírají rovný kyblík?
Mělo by to být vidět, ale ještě poradím: za hodinu nasbírají těch 5/6, za x hodin x*5/6. Jaké je x, aby x*5/6 bylo jedna? (* znamená násobení.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.