Nejste přihlášen/a.
Ahoj,zajímali by mě názory lidí,kteří píšou všemi deseti na klávesnici,právě se to učim a nemam uplně krátký nehty.Nemam je ani příliš dlouhý,ale uplně nakrátko je nemam a když píšu na klávesnici,tak prakticky ťukám do kláves nehty chci vědět jestli je to špatně,jestli se mam dotýkat bříšky.Když vidím profesionálku,tak to vypadá úchvatně a vůbec nevidim,že by jí to dělalo problémy.Navíc se mi třesou ruce-jednotlivé prsty a je to vidět.Můžete mi říci o psaní všemi deseti něco víc?Něco z praxe,díky.
Ahoj, psaní všemi deseti není vůbec nic těžkého, chce to jenom pilovat začátky, které jsou nejdůležitější, pěkně si procvičovat prstíky, co nejvíc zlobí a jednotlivé "tahy", snažit se přitom vůbec nehýbat ostatními prsty a hlavně psát RYTMICKY. Pořád dokola si procvičovat jednotlivá písmenka a postupně přidávat, myslím, že literaturu k tomu asi máš. Hlavně si stále do omrzení psát kajak kajak kajak a další slůvka, která tě naučí se "nesoustředit" a pak budeš mít pocit, že píšeš a ani o tom nebudeš vědět, podobně, jako když jdeš a nevnímáš jednotlivé kroky, pokud nechceš. Určitě není na škodu si psaní stopovat a zapisovat a sledovat pokroky.
Co se týče nehtů, tak si myslím, že v budoucnu asi vadit nebudou, i když dle mého to musí o něco ubírat na rychlosti, ale asi jen nepatrně, nevím. Každopádně bych do začátků nehty ostříhala, protože si práci akorát zbytečně ztěžuješ a nutíš prsty trochu do jiných poloh. Já jsem to celkově měla jednodušší, protože hraji na klavír, takže jsem tomu cviku ani moc nedávala a nevnímala, zda by mi nehty překážely, ale co je zaručeně jisté, že u klavíru nesmí nehtík ani trošinku přečuhovat. U klávesnice to bude asi podobné.
Nezapomeň se průběžně a hlavně, až si zapamatuješ pozice jednotlivých písmenek, učit psát poslepu.
Kupte si knihu technika administrativy nebo Psaní všemi deseti, založte do psacího stroje papír, položte ruce na klávesnici podle návodu a pište, pokud se nepletu začíná se písmeny F-d,nekoukat na klávesnici. Psací stroj je na učení lepší než PC a to, že se Vám klepou ruce se časem zlepší.
Děkuji za rady,píšu docela dobře bez diakritiky,to už si pamatuju bez dívání,teď ještě s diakritikou a velká písmena.To ještě musím vypilovat rytmicky.
Jde o to,že s těmi nehty mi to klouže po těch klávesách,neprodávají třeba nějaké polepení na klávesy,aby to neklouzalo?Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.