Nejste přihlášen/a.
Jsem studentem SŠ a chci Vás poprosit, zda nemá někdo kompletně vypracované toto dílo, především zařazení do uměleckého směru, druh, žánr, popis postav apod., bude to k maturitě. Moc by jste mi pomohli. Mám toho fakt dost a o této knížce je toho na netu moc málo (obsah není pro mě hlavní, ale ty věci kolem). Moc děkuju za zaslání na e-mail. Tommas18@email.cz
Umelecky smer: Odborna literatura popularne naucna.
Zanr: Prirodni vedy, biologie, psovite selmy, objev novych druhu.
Popis postav: Nove obevena, volne zijici psovita selma, badatel Sherlock Holmes, badatel Dr. John Watson.
Ano, já to mám přečtené a obsah taky vím, ale to zcela nestačí. Ten obsah je nejméně důležitý, potřebuju ty věci kolem jak jsem již psal.
Tome, ale tak to mi trošku uniká. Máte přečteno celé dílo, a přesto nejste schopen si odpovědět na otázky, které nám kladete? To se vám spíš jenom nechce přemýšlet... Tak to zkuste. Jde vám o zařazení do uměleckého směru. Tak se mrkněte na to, kdy tak asi PB vznikl a jaký v té době převládal lit. směr. Nejde zařadit? Moc ne, viďte? Čím to asi bude? ... Zkuste popřemýšlet: vznikaly před díly A.C.Doylea nějaké detektivky? Je jediný autor (považovaný za zakladatele moderní detektivky), americký spisovatel, na něhož Doyle navazoval. A psát detektivky si mohl dovolit, protože impresionistické a romantické představy ustupovaly na konci 19. století spíše...hodně expresivnímu zobrazení přirozenosti, "běžného života"... Doyleovy obrazy přírody v PB mnohé napoví. PB je taky dokonalá ukázka stavby klasické detektivky: zločin, neznámý viník, detektiv a jeho pomocník, rekonstrukce případu...těch bodů je tuším 7 a najdete je na netu. To bychom měli i žánr... Co myslíte "druhem", to nevím. Popis postav - no tak když jste to četl, tak to určitě dáte dohromady
Ono se to nezdá, ale PB je (nejen) pro anglosaskou lit. v mnohém dílo přelomové, proto se o něm také učí... Není to jen "hororový" příběh, ale zcela nový typ literárního díla, svou dobu předběhl cca o 30-50 let.. Vy si na všechny otázky po přečtení díla můžete odpovědět sám, chce to jen trochu popřemýšlet, ani ten net nepotřebujete...
doplněno 05.04.11 14:34:Axus Napadá mě, co by na to prof. Hilský u zkoušky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.