Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemáte vypracované dílo: Pes Baskervillsky?

Od: tommas18 odpovědí: 6 změna:

Jsem studentem SŠ a chci Vás poprosit, zda nemá někdo kompletně vypracované toto dílo, především zařazení do uměleckého směru, druh, žánr, popis postav apod., bude to k maturitě. Moc by jste mi pomohli. Mám toho fakt dost a o této knížce je toho na netu moc málo (obsah není pro mě hlavní, ale ty věci kolem). :( Moc děkuju za zaslání na e-mail. Tommas18@email.cz

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Umelecky smer: Odborna literatura popularne naucna.

Zanr: Prirodni vedy, biologie, psovite selmy, objev novych druhu.

Popis postav: Nove obevena, volne zijici psovita selma, badatel Sherlock Holmes, badatel Dr. John Watson.

sebod*
hodnocení

0x

Tome. knížku máš přečtenou v klídku za tři večery. A čtení je to zajímavé, doporučuji ;).

sebod*
hodnocení

0x

Tome. knížku máš přečtenou v klídku za tři večery. A čtení je to zajímavé, doporučuji ;).

tommas18
hodnocení

Ano, já to mám přečtené a obsah taky vím, ale to zcela nestačí. Ten obsah je nejméně důležitý, potřebuju ty věci kolem jak jsem již psal.

pu®

Tome, ale tak to mi trošku uniká. Máte přečteno celé dílo, a přesto nejste schopen si odpovědět na otázky, které nám kladete? To se vám spíš jenom nechce přemýšlet... Tak to zkuste. Jde vám o zařazení do uměleckého směru. Tak se mrkněte na to, kdy tak asi PB vznikl a jaký v té době převládal lit. směr. Nejde zařadit? Moc ne, viďte? Čím to asi bude? ... Zkuste popřemýšlet: vznikaly před díly A.C.Doylea nějaké detektivky? Je jediný autor (považovaný za zakladatele moderní detektivky), americký spisovatel, na něhož Doyle navazoval. A psát detektivky si mohl dovolit, protože impresionistické a romantické představy ustupovaly na konci 19. století spíše...hodně expresivnímu zobrazení přirozenosti, "běžného života"... Doyleovy obrazy přírody v PB mnohé napoví. PB je taky dokonalá ukázka stavby klasické detektivky: zločin, neznámý viník, detektiv a jeho pomocník, rekonstrukce případu...těch bodů je tuším 7 a najdete je na netu. To bychom měli i žánr... Co myslíte "druhem", to nevím. Popis postav - no tak když jste to četl, tak to určitě dáte dohromady ;)

Ono se to nezdá, ale PB je (nejen) pro anglosaskou lit. v mnohém dílo přelomové, proto se o něm také učí... Není to jen "hororový" příběh, ale zcela nový typ literárního díla, svou dobu předběhl cca o 30-50 let.. Vy si na všechny otázky po přečtení díla můžete odpovědět sám, chce to jen trochu popřemýšlet, ani ten net nepotřebujete...

doplněno 05.04.11 14:34:

Axus *smich* Napadá mě, co by na to prof. Hilský u zkoušky... *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]