Nejste přihlášen/a.
mám 35 let,SUŠ grafickou, ukončenou maturitou. Ráda bych si udělala pedagogické minimum. Co to obnáší?Ráda bych do budoucna učila v lidové škole umění nebo v mateřské školce. Co potřebuji absolvovat.Jaká by byla doba studia, dá se to zvládnout při dvou dětech? (babičky nemáme)Je možno studovat dálkově nebo večerně? Jsem z Č. Budějovic. Děkuji všem za odpovědi. Edita
U nás v Brně je to dálkově na 2 roky a smysl to snad má pokud už máte VŠ jiného směru, vyberte raděj tříletý obor s Bc. titulem který má i pokračování na Mgr. Pedagogika, pedagogika volného času a podobně. Distanční studium je obyčejně pátek + sobota jednou za 14 dní ale každá škola to má jinak.
doplněno 31.03.11 16:26:pf.jcu.cz/... Mohlo by se hodit.
Nejlíp uděláte, když si zajdete do nějaké lidové školy umění a zeptáte se napřed jaké požadují vzdělání pokud byste u nich chtěla učit. Co se týče mateřské školky, nedávno mi říkala kamarádka, která má matku ředitelku v MŠ, že kvalifikovaná učitelka pro MŠ je se střední pedagogickou školou. Prý dokonce za kvalifikované nepovažují ani absolventy bakalářského studia učitelství pro mateřské školy, což se mi osobně sice nezdá, ale věřím tomu, že z finančních důvodů přednostně vezmou studenta střední školy než vysoké. Zkuste nahlédnout do zákona o pedagogických pracovnících, kde jsou uvedené podmínky vzdělání pro výkon pedagoga, vychovatele i třeba asistenta pedagoga (myslím, že je to zákon 563 o pedagog. prac.)
Studium pedagogického minima se dá studovat dálkově. Většinou jsou to třeba pátky a soboty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.