Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydrostatický tlak - příklad

Od: albores* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Mám dělat seminární práci do fyziky. Potřebuji pomoct s výpočtem příkladu. Vzoreček k výpočtu hydrostatického tlaku je Ph=h·ϱ·g a když znám Ph, g i ϱ, jak vypočítám h? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ph převedeš na pravou stranu rovnice, h na levou.

Odpověď je dobrá, jen pokud si ji tazatel nevyloží takto:

h=Ph·ϱ·g

Převádět z jedné strany rovnice na druhou se naučil i student večerní školy Kroupa starší :-P

thor*
hodnocení

3x

h=Ph/(ϱ·g )

pokud strčíš prst do h2o tak by se tlak měl zvětšit, ale ne o moc

hodnocení

0x

Přiznej se, ty si děláš srandu, že jo?

hodnocení

0x

Vaše otázka je myšlena vážně?

To je snad učivo pro 4. třídu ZŠ, ne?

albores*
hodnocení

Já jsem spal na ZŠ *smich*.

A prosím, poraďte mi ještě s jednou otázkou:

V kádince je voda, její volná hladina nedosahuje k okraji nádoby. Změní se Ph u dna nádoby, když ponoříme do H2O prst? Zdůvodněte.

Na opakování ZŠ jsem fakt levej. Díky.

hodnocení

0x

No to snad nemyslíš vážně, když s takovýmito znalostni chceš psát jakoukoli práci. Jak jsme se to učili na základce? ϱ·g krát kolik je Ph?

Jen ještě poznámku: apríl je až pozítří.

albores*
hodnocení

Nedělejte si země srandu. Změní se?

Trochu jsme se křížili, moje odpověď se vztahuje k původní otázce a ta doplňková se tam "vecpala". Ta už je rozumnější, ale když tlak závisí na výšce hladiny a ta ponořením prstu zřejmě stoupne, tak by to taky mělo být jasné - stoupne i tlak.

doplněno 30.03.11 21:35:

Vlastně je to ilustrace na téma "hydrostatické paradoxon".

Je to bezmala 400 let, co Pascal udivoval prasklyma sudama a furt se jeste najdou lidi, co tomu nerozumi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]