Nejste přihlášen/a.
Máme udělat projekt do biologie ale učitelka nám neřekla co tam přesně chce...má to být projekt o nějakém koření a já si vybral skořici...jenže nevím co všechno do toho projektu dát...jaké jsou nejdůležitější udaje? Děkuji za rady ![]()
No, popravdě když já chodila do školy, tak jsme "projekty" nedělali... takže jenom tak střílím od boku...
Na úvod bych asi uvedla nějakou obecnou větu ve smyslu co je to skořice a k čemu se používá.
No a pak bych si zjistila dostupné údaje o skořicovníku. Kde a jak se pěstuje, kdy se z něj sklízí... pokud je refát do biologie, tak možná popsat strom (nevím, co v biologii děláte).
Dál bych se pokusila si zjistit, kdy asi se dostal na naše území (možná v kuchařkách?), přidala bych, v jakých formách se dá v našich obchodech koupit.
Promluvila bych o použití v kuchyni, o aroma, chuti, do jakých pokrmů se používá.
V dalším odstavci bych nezapomněla na její léčivé účinky.
Samozřejmě, proložit obrázky, zejména skořicovníku samotného a skořice jako koření.
Pokud jste typ "dovolil jsem si pár švestiček ze zahrádky", tak můžete upéct a na ochutnání donést třeba drobenkovou buchtu s jablkem a skořicí :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.